De ideale keukentafel

  • Keuken
  • april 11, 2018
  • Comments Off

We hebben geprobeerd om uit te zoeken wat de ideale keukentafel zou zijn. Maar eerlijk gezegd lukt dit niet: de ideale keukentafel bestaat gewoonweg niet. Het is voor iedereen anders. Welke woonwebsite je ook bezoekt, je vindt altijd een zeer uitgebreid gamma aan keukentafels. In dit artikel zetten we een paar criteria op een rijtje waaraan een keukentafel zou moeten voldoen om perfect te zijn.

Ga voor stevig en duurzaam

Zonder het zelf te beseffen breng je heel wat tijd door in de keuken. Daarom moet je keukentafel oerdegelijk zijn zodat je er lang kunt van genieten. Een stoere houten tafel bijvoorbeeld voldoet aan deze criteria. Natuurlijk kan een ander materiaal ook. Maar let er bij de aankoop op dat de tafel degelijke poten heeft en dat het blad tegen een stootje kan.

Kies voor groot

Dacht je dat een relatief kleine tafel voldoende is? Wees gerust: na een tijd zul je merken dat je tafel niet groot genoeg kan zijn. Als je net een klusje aan het klaren bent op de tafel of de kinderen spelen een spelletje, dan is het niet zo prettig om alles te moeten verhuizen om te gaan eten. Een grote tafel in jouw woonhuis komt zeker van pas als je gasten op bezoek krijgt. Als je weinig plaats in je keuken hebt, denk dan toch aan uitschuifbare tafel. Zo ben je flexibel wat het aantal zitplaatsen betreft.

Rond, rechthoekig of vierkant?

De vorm en grootte van je tafel hangt uiteraard af van de ruimte die je hebt. Een ronde tafel neemt in verhouding meer plaats in dan een rechthoekige of vierkante tafel. Een vierkante tafel kun je makkelijk tegen de muur plaatsen. Dan heb je nog altijd heel wat plaats. Een rechthoekige tafel is ideaal om tussen de open keuken en de leefruimte te plaatsen.

Kies de juiste stijl

De praktische kant is natuurlijk belangrijk. Maar even goed is de stijl van je keukentafel van belang. Zorg ervoor dat ze perfect in de omgeving past. Zo is je tafel niet alleen handig maar geeft je ook een goed gevoel.

Previous «
Next »