2 Opties voor de ideale overdekte buitenkeuken

  • Keuken
  • november 2, 2018
  • Comments Off

Het is een lekker gevoel om buiten te zitten én de mogelijkheid te hebben om buiten te koken. Dan hoef je niet telkens van buiten naar binnen te lopen. Dan breng je geen viezigheid vanuit de tuin naar binnen en kun je ook gezellig bij je gasten blijven. Bij een buitenkeuken denken mensen vaak aan een luxe grote barbecue. Maar er is ook de mogelijkheid van een echte overdekte buitenkeuken, waarbij het samengevoegd wordt met een aanrecht, kasten en een spoelbak. Lees in dit artikel verder voor 2 opties voor de ideale overdekte buitenkeuken.

Een buitenkeuken met overkapping

Een overkapping is ideaal voor een buitenkeuken in de tuin. Een overkapping is zeker nodig, zodat slecht weer je belevenis niet beïnvloed. De overkapping beschermt je buitenkeuken, zodat alles langer mee gaat. Het meubilair blijft langer mooi, je hoeft je kussens niet meer naar binnen te brengen en je hoeft je kasten en dergelijke niet meer af te dekken. Door de overkapping zit je er altijd droog bij als het regent en blijf je vrolijk door koken. Een overkapping brengt ook de mogelijkheid om een verwarming te plaatsen. Zo is het mogelijk om bij koud weer lekker te koken en te eten. Een leuke optie voor het dak van de overkapping is een uitschuifbaar doek. Bij zonnig weer heb je de optie om lekker in de zon te zitten en bij slecht weer zit je lekker overdekt. Een glazen dak staat ook erg mooi, maar heeft wel een stevigere constructie nodig. De overkapping plaats je tegen je huis aan voor een knus effect, of verder in tuin over de gehele breedte. Het laatste is vooral een handige optie voor mensen met een kleinere tuin. Onmisbaar in de buitenkeuken is ook een leuke meubelset. Een ruime houten tafel met stoelen en zachte kussens is ideaal om je klaargemaakte maaltijd gezellig op te eten.

Een aanbouw als buitenkeuken

Een andere optie voor een buitenkeuken is een bijgebouw. Hierbij ben je goed beschermd tegen weersomstandigheden zoals regen en wind. Ook heb je meer opties met de inrichting ervan. Je kan veel soorten meubels kwijt die je altijd kan laten staan. De aanbouw is een aparte ruimte tegen je huis aan gebouwd, maar wel duidelijk afgescheiden met bijvoorbeeld een schuifdeur. Een voordeel is dat er wat warmte van de centrale verwarming in huis over komt naar de buitenkeuken. Voor een buitenkeuken heb je de mogelijkheid om alleen te kiezen voor een aangebouwd dak met alleen pilaren, of in ieder geval genoeg open plekken om de tuin in te kijken. Het uitzicht op de tuin is toch erg fijn. Daarnaast heb je de optie van een aanbouw met veel glas erin verwerkt. In principe dus een volledig doorzichtige buitenkeuken. Dit staat erg mooi en zorgt ervoor dat je ook genoeg daglicht in je buitenkeuken krijgt. Dit geeft het een warm en gezellig effect. Het voordeel van een aanbouw is dus dat je altijd alles lekker laat liggen. Je meubilair hoeft niet afgedekt te worden, je kookgerei staat veilig en ook je aanrecht hoef je niet af te dekken. Zorg dat je wel naar een goede dakwerker gezocht hebt, een lekkage in het bijgebouw heeft namelijk veel nadelige gevolgen.

 

Previous «
Next »