Laminaat in de keuken, is dat mogelijk?

  • Keuken
  • oktober 3, 2018
  • Comments Off

Iedereen wil graag een mooie en stijlvolle vloer in de keuken waarvoor je geen dure lening hoeft af te sluiten. Een vloer die niet alleen makkelijk schoon te maken is, maar ook tegen een stootje kan, vochtwerend en antislip is. Wanneer je op zoek gaat naar zo een vloer zul je al gauw bij een laminaatvloer uitkomen.

Tegenwoordig zijn er laminaatvloeren op de markt die speciaal zijn ontworpen voor goed belopen en natte ruimten. Hieronder hebben we de voordelen van het kopen van deze kwalitatief hoogwaardige laminaatvloeren voor u op een rijtje gezet.

Onderhoudsvriendelijk

De keuken is de plek waar het meest geleefd wordt in huis. Dus is het ook de plaats die het meeste vuil aantrekt. Keukenbestendige laminaatvloeren zijn vaak bewerkt met een speciale coating die verhindert dat micro-organismen zich kunnen hechten aan het vloeroppervlak. Dit vergemakkelijkt het schoonmaken van de vloer.

Verrassend duurzaam

Scherpe voorwerpen zoals zand en steentjes kunnen onder uw schoenen blijven kleven. Ook kunt u af en toe bestek laten vallen. Of, wat dacht u van hoge hakken op uw vloer?

Keukenbestendige laminaatvloeren zijn erg goed bestand tegen slijtage. Zo zijn ze van een beschermlaag voorzien zodat ze minimale tot geen schade oplopen door scherpe of zware voorwerpen.

Vloerplank makkelijk te vervangen

Maar alles is op termijn aan slijtage onderhevig. En een vloer vormt daar zeker geen uitzondering op. Daarom is het verstandig om uw vloer zwevend te leggen en het dus niet direct aan de ondergrond te bevestigen. Mocht dan toch een van uw vloerplanken beschadigd raken, dan kunt u deze eenvoudig verwijderen en door een andere vervangen.

100% vochtwaterbestendig

Keukenbestendig laminaat is van een speciale beschermlaag voorzien die tot in de kieren reikt. Hierdoor is het oppervlak volledig vocht waterbestendig en kan het gedurende een korte tijd in contact komen met vocht. Het laminaat kan dus probleemloos met een vochtige dweil worden afgenomen.

Antislip

Iedere vloer kan glad zijn of dit op termijn worden. Zo ook laminaat. Laminaat kopen voor in de keuken kan dus lastig zijn. Daarom is op de kwalitatief betere laminaatsoorten een antislip coating aangebracht zodat niet alleen uw veiligheid, maar ook die van uw huisdier is gewaarborgd.

Laminaat in de keuken is dus zeker mogelijk en is een aanrader wanneer uw vloeroppervlak een geheel moet zijn. Houdt bij de aanschaf bovenstaande tips in uw achterhoofd voor een weloverwogen keuze.

Previous «
Next »