Groenten en fruit opbergen: 4 leuke ideeën

  • Vanessa
  • juli 7, 2021
  • Comments Off
Groenten en fruit opbergen

Om aan je dagelijkse dosis vitaminen te komen, is het belangrijk om veel groenten en fruit te eten. Het is dan ook ontzettend handig om groenten en fruit altijd binnen handbereik te hebben. Als het in de buurt ligt, grijp je er sneller naar. Maar hoe kan je op een handige manier groenten en fruit opbergen en zorg je er tegelijkertijd voor dat het lang vers blijft? In deze blogpost delen we vier leuke ideeën voor het opbergen van groenten en fruit!

1. Groenten en fruit opbergen: een fruitmand in je keukenkast

Fruitmanden zijn perfect voor het bewaren van groenten en fruit, maar waar laat je zo’n mand? Zet je fruitmand in je keukenkast. Op die manier liggen je groenten en fruit op een droge, koele plek en zullen ze langer vers blijven. Ook handig: in de zomer kunnen er geen vervelende fruitvliegjes bij! Gebruik je liever een fruitkist? Dat is ook prima! Fruitkisten kan je ook dikwijls op elkaar stapelen om ruimte te besparen. 

fruitmand

2. Een 2 of 3 laags fruitschaal

Verstop je je groenten en fruit liever niet in de keukenkast? Kies dan voor een mooie fruitschaal. Geen klassieker, maar een originelere variant. Wat dacht je bijvoorbeeld van een 2 of 3 laags fruitschaal, zoals op onderstaande voorbeelden? Dit ziet er niet alleen ontzettend leuk uit, je kunt er ook veel groenten en fruit op kwijt. Sommige fruitschalen kan je zelfs ophangen. Hoe leuk is dat?!

3. Aan de muur

Wanneer je op het aanrecht niet veel ruimte hebt voor een fruitmand of fruitschaal, kan je mooie draadmandjes kopen en deze aan de muur bevestigen. Dit ziet er superleuk uit, neemt weinig ruimte in beslag en is goedkoop. Wat wil je nog meer?

4. In een verrijdbare keukentrolley

Een keuken trolley is enorm handig, ook om groenten en fruit te bewaren. Meestal heeft een keukentrolley meerdere etages waardoor je extra veel kunt opbergen. Vaak is er zelfs nog ruimte over voor bijvoorbeeld kruiden(planten) en/of kookboeken. Kies bij voorkeur voor een verrijdbare variant want die kan je makkelijk en snel verplaatsen als het nodig is. 

Zo, dit zijn vier leuke ideeën voor het opbergen van groenten en fruit. Je kunt ook perfect twee of meerdere ideeën toepassen. Zo kan je bijvoorbeeld voor een draadmand aan de muur kiezen én een 2 laags fruitschaal op het aanrecht zetten. Zo maak je jouw keuken ook meteen een stuk kleurrijker!

Previous «
Next »