Verlaat je het ouderlijk huis? Dit is wat je nodig hebt

  • Keuken
  • juli 7, 2021
  • Comments Off
ouderlijk huis verlaten

Yes! Je gaat eindelijk het huis uit. Voor de eerste keer op jezelf wonen is natuurlijk  behoorlijk spannend. Heb je een leuk appartementje gevonden in de grote stad en kan je eindelijk gaan verhuizen? Super! Wij helpen je alvast op weg met de eerste stappen naar freedom & independency! 

Een kopje focus

Koffie! Luister, nu je het ouderlijk nest verlaten hebt, zal je je eigen boontjes moeten doppen. Dat vraagt heel wat planning en focus. Maar hoe kan je je focussen zonder koffie? Klopt, dat is bijna een onmogelijk werkje. Zowat het belangrijkste dat je in huis moet halen is een degelijk koffieapparaat. Geen flauwe lauwe drets maar een stevige kop zwart goud in de ochtend zet je met een Nespresso machine. Ja, die dingen zijn net iets duurder in aankoop, maar een goed koffieapparaat gaat jaren mee en is de investering absoluut waard, dat is beloofd. 

Mix it up! 

Heerlijk, op je eigen benen. Je kan elke avond zoveel vrienden uitnodigen als je zelf wil. Een gezellige avond met vrienden gezelschapsspelletjes spelen, muziekje erbij en cake bakken. Komt voor de bakker! Hoewel, zonder mixer zal dat niet lukken. Naast enkele borden, glazen, een blikopener en bestek, is een mixer basic keukengerei. Let maar op, die zal nog goed van pas komen als je je culinaire skills wil aanscherpen en je vrienden of ouders wil imponeren met je kookkunsten. Piece of cake! 

Basic interieur & ontspanning

Zit je nog wat krap bij kas? Voorzie qua meubilair het hoogstnoodzakelijke: een zetel, een bed en een kast is het enige wat je in het begin nodig hebt. Die planten, schilderijen en dat mooi servies komen later wel. Als je kan zitten, slapen en je kleding netjes opbergen, dan kom je al een heel eind. Voor jezelf zorgen is een hele verantwoordelijkheid, dat vraagt af en toe voor wat welverdiende ontspanning. Geen tv-abonnement? Geen probleem, vanaf nu lees jij ‘s avonds een boek of bekijk je jouw favoriete serie zoals je gewend bent, gewoon via je laptop. 

Just a phone call away

Heimwee? Nu je op jezelf bent aangewezen en king (of queen) of your own castle bent, doe je lekker waar je zelf zin in hebt. Het leven is een groot feest! Maar, soms is alleen ook maar alleen. Voel je je wat eenzaam en moet je nog wennen aan het solo-leven? Weet dan dat je je niet moet schamen om even in te checken bij het thuisfront of een vriend of vriendin op te bellen om je te komen vergezellen. 

Previous «
Next »