Hoe moet je microvezeldoekjes wassen?

  • Vanessa
  • juli 26, 2021
  • Comments Off
Hoe moet je microvezeldoekjes wassen

Keukenpapier is erg handig als je wat drinken gemorst hebt, maar goed voor het milieu is het niet om voor elke schoonmaakbeurt een nieuw papiertje van de rol te scheuren. Wat dat betreft kies je beter voor microvezeldoekjes. Microvezel is als een magneet voor vuil: in plaats van het vuil te verspreiden, houdt de stof het vuil vast. Een microvezeldoekje is ontzettend handig om mee schoon te maken, maar na een schoonmaakklus kan het ook behoorlijk vies worden. Het is dan ook belangrijk dat je deze doekjes op de juiste manier wast om alle bacteriën en vuil te verwijderen. Hoe moet je microvezeldoekjes wassen? Dat leggen we je hieronder uit!

1. Microvezeldoekjes wassen: warm water en mild wasmiddel

Je kunt het eigenlijk niet gemakkelijker hebben, want microvezeldoekjes kan je gewoon in de wasmachine gooien. Het enige waar je rekening mee moet houden is dat je ze niet te warm of te koud wast. De perfecte temperatuur om ze te wassen is zestig graden. Bij deze temperatuur gaan namelijk de meeste bacteriën en micro-organismen dood. Kies ook voor een mild wasmiddel zodat je microvezeldoekjes lekker zacht blijven.

2. Microvezeldoekjes apart wassen

We zeiden het eerder al: microvezel is ideaal om bacteriën en vuil vast te houden. Daarnaast pikt deze stof ook pluisjes op. Daarom is het geen goed idee om de doekjes bij de rest van je (pluizende) was in de wasmachine te stoppen. Het resultaat is dan een microvezeldoekje vol pluis en dat is natuurlijk niet handig om mee schoon te maken. Om dit te vermijden, raden we aan om microvezeldoekjes apart te wassen.

3. Gebruik geen wasverzachter

Wasverzachter ruikt heerlijk en maakt je kleding lekker zacht. Toch kan je dit middel beter achterwege laten als je microvezeldoekjes gaat wassen. Naast vuil en pluis houdt de stof namelijk ook wasverzachter vast, waardoor de ruimtes tussen de vezels verstoppen. Dit heeft als gevolg dat de doekjes hun werk niet meer kunnen doen.

4. Aan de lucht laten drogen

Tenslotte is het belangrijk om de doekjes aan de lucht te laten drogen. We weten dat de droger een snelle manier is om gewassen kleding droog te krijgen, maar een microvezeldoekje stop je er beter niet in. De hitte van de droger kan namelijk de synthetische vezels beschadigen en de levensduur flink verkorten.

microvezeldoekjes wassen

Gebruik je vaak microvezeldoekjes? Dan zullen ze op de duur verslijten, hoe goed je ze ook wast. In dat geval kan je beter nieuwe microvezeldoekjes kopen. Dat is toch een stuk frisser om mee schoon te maken!

12x Sorbo microvezeldoek gekleurd

Ilbays schoonmaakdoeken

Grilla Microvezeldoekjes

Maus microvezeldoekjes

Previous «
Next »