Zo creëer je een ultieme veranda voor aan je woning

  • Keuken
  • februari 8, 2021
  • Comments Off
veranda

Tijdens een warme zomerdag is er niets fijner dan de mogelijkheid om buiten te kunnen koken. Zo hoef je niet voortdurend naar binnen te lopen! Daarbij heeft de tuin je veel lekkers te bieden voor door je gerechten. Denk aan het gebruik van leuke potjes met kruiden, verse groenten uit de moestuin, enzovoorts. Om het makkelijker te maken om buiten te koken kan het gebruik van een veranda zonwering interessant zijn. Met zo’n zonwering sta je niet in de brandende zon te koken, maar heb je enige beschutting. 

Tip: kijk alvast eens bij een online tuinwinkel als Tuinmaximaal, om te zien welke mogelijkheden je hebt bij de keuze voor een veranda aan je woning. 

Voordelen van een veranda aan je woning 
De keuze voor een veranda biedt je verschillende voordelen. Niet alleen biedt een veranda beschutting tegen de zon tijdens het koken. Ook kun je de zijkanten van de veranda afsluiten met een groot plastic zeil. Op deze manier heb je geen of nauwelijks last van de wind. Het maakt dat je ook tijdens een waterig zonnetje in de lente of herfst buiten kunt zetten. Dat geldt in het bijzonder voor mensen die een heater of vuurtafel op hun veranda gebruiken. Zo’n vuurtafel zorgt niet alleen voor warmte, maar maakt de veranda ook sfeervoller!

Voorzie de veranda van leuke potjes met kruiden 
Reeds noemden we al dat de tuin je veel te bieden heeft, wanneer je buiten kookt in de zomerperiode. Veel mensen voorzien de tuin van een aantal kruidenplantjes, of ze gaan voor een volledige moestuin. Ook de veranda kun je gebruiken om het koken leuker te maken in de zomer. Gebruik bijvoorbeeld verschillende potten met kruiden als munt, peterselie en bieslook. Het voordeel van munt in een pot is dat het kruid veel minder snel verspreid. Zet je muntplanten in de aarde, dan is de kans groot dat je na een paar jaar op veel meer plekken in de tuin muntplanten hebt. Iets wat je wellicht liever voorkomt. 

Schaduw tegen de hete zon in de zomer 
Ook buiten het koken om is het prettig om een veranda te hebben bij je woning. In de zomer kan het behoorlijk warm zijn buiten! Om te voorkomen dat je verbrand of noodgedwongen naar binnen moet om verkoeling te zoeken, is de schaduw van de veranda zeer prettig. Je kunt voor een houten veranda kiezen, maar ook een ander type zonwering laten plaatsen. 

Previous «
Next »