De voordelen van een snijmachine

  • Keuken
  • januari 27, 2021
  • Comments Off
snijmachine

Als je graag in de keuken staat en vaak etenswaren moet snijden, dan kan een elektrische snijmachine de oplossing voor jou zijn. Hiermee snijd je namelijk erg makkelijk vleeswaren en worst, maar ook kaas, groenten en fruit. Hoe dik je dit wil snijden kun je vrijwel altijd instellen op de snijmachine. Hierdoor zijn alle plakken even dik, waardoor je gerechten er veel mooier uit gaan zien, en daarnaast werkt het veel sneller. Wil je weten wat de andere voordelen van een elektrische snijmachine zijn? Lees dan snel verder!

Veilig werken

Naast het feit dat het snijwerk met een snijmachine veel sneller gaat, werkt het ook nog eens een stuk veiliger. Het mes van de snijmachine zit namelijk altijd in een speciale behuizing, waardoor je jezelf niet makkelijk kunt snijden. Hierdoor ben je eigenlijk altijd beschermd en moet je bijna je best doen om onveilig te werken.

Zoals gezegd werkt een snijmachine ook veel sneller dan een mes. Dit is natuurlijk vooral een voordeel als je veel moet snijden, doordat je bijvoorbeeld voor een grote groep gaat koken. Echter is dit ook een voordeel als je niet een hele berg hoeft te snijden. Het werkt namelijk niet alleen sneller, maar ook stukken fijner. Dit maakt het snij klusje veel minder vervelend.

Makkelijk te wisselen in dikte

De meeste elektrische snijmachines hebben een instelbare snijbreedte. Het dikste dat je er mee kan snijden is meestal 17 mm en het dunste varieert tussen de 2 en 3 mm. Dit is totaal afhankelijk van het apparaat en het doel ervan. Vaak worden dergelijke apparaten ook geleverd met verschillende messen. Sowieso een ‚normaal’ mes, maar meestal zit er ook een gekarteld mes bij om bijvoorbeeld brood te kunnen snijden. Zo kun je thuis snel en veilig bakken, maar ook vlees, groenten en fruit snijden. Snijmachines worden soms ook wel allessnijders genoemd. Onterecht, want niet elke snijmachine is even geschikt om alle voedingswaren mee te snijden. Waar je het apparaat voor gebruikt, hangt voor een groot deel af van het type mes dat wordt meegeleverd. Het is dus goed om je af te vragen voor welke voedingswaren je de snijmachine wilt gebruiken.

Bedenk goed waar je de snijmachine voor gaat gebruiken

Behalve het type mes zijn er nog andere verschillen tussen snijmachines. Zo wordt het prijsverschil tussen de machines onder andere verklaard door het materiaal, de afwerkingskwaliteit en de kracht van de motor. Bij de aanschaf van een snijmachine is het daarom goed om je af te vragen hoe vaak je de machine gebruikt, of je langdurig snijdt of zware ingrediënten als vleeswaren verwerkt. Zorg dat je eerst een duidelijk beeld hebt van waar je de snijmachine voor gaat gebruiken voor je er één aanschaft.

Previous «
Next »