Tips voor het kopen van een braadpan

  • Keuken
  • december 20, 2016
  • Comments Off

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een braadpan?

Iedereen die wel eens in de keuken staat, weet dat een braadpan eigenlijk onmisbaar is. Wanneer je regelmatig kookt, zul je ook regelmatig moeten braden om het vlees(en soms ook groenten) zo lekker mogelijk te bereiden. Braden gaat natuurlijk het beste met een speciaal daarvoor bestemde braadpannen. Dit is vaak een grote pan, die niet al te diep is. Doordat de pan zo groot is, kun je er namelijk ook grote stukken vlees in braden. Wil je binnenkort een braadpan kopen? Hieronder vertellen we je waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van zo’n pan.

Zet alles op een rijtje

De eerste tip is even eenvoudig als effectief: Wil je een braadpan kopen? Zet dan eerst goed op een rijtje waar een braadpan voor jou persoonlijk aan moet voldoen. Waar wil je de pan voor gaan gebruiken? Wil je grote stukken vlees tegelijk bereiden of is dat niet direct nodig? Sommige mensen hebben liever één grote pan, terwijl andere kiezen voor twee kleinere braadpannen. Deze kleine braadpannen worden soms ook cocottes genoemd en zijn bij uitstek geschikt wanneer je het gerecht niet alleen in de pan wil bereiden, maar ook wil opdienen. Bedenk vooraf goed wat je wil en op welke wijze jij het liefst je eten klaarmaakt. De praktische kant van koken blijf namelijk voor iedereen erg belangrijk.

braadpan kopen

Let op het materiaal

Wanneer je een braadpan wil aanschaffen, is het van groot belang om goed op het materiaal te letten. Bij een braadpan is het namelijk noodzakelijk dat deze is gemaakt van dik materiaal. Op die wijze kan de warmte namelijk stabiel blijven én goed verdeeld worden over de hele braadpan. Dit kunnen verschillende materialen zijn. De meeste braadpannen zijn gemaakt van geëmailleerd plaatstaal, RVS, aardewerk of (geëmailleerd) gietijzer. Al deze materialen zijn in staat om de warmte goed vast te houden en te verdelen. Je kunt dan ook eenvoudig goede van slechte braadpannen onderscheiden door ze even vast te pakken. Een goede pan is een stuk zwaarder dan een normale pan waar je in kookt.

Snelbraadpannen

Wil je een braadpan kopen en is voor jou gezondheid erg belangrijk? Wil je tijdens een maaltijd zoveel mogelijk vitaminen binnen krijgen? Dan is een RVS snelbraadpan wellicht een goede optie. Deze braadpannen zijn speciaal gemaakt om de braadtijd te verkorten. Daardoor blijven er niet alleen meer vitaminen in het eten aanwezig, ook de energiekosten zijn veel lager. Overigens kun je met zo’n type braadpan ook nog eens kookstomen. Dat is een heel wijze van koken waarmee de vitaminen ook behouden blijven!

Veel keuze

Je blijft natuurlijk ontzettend veel keuze houden bij een braadpan kopen. Het is niet altijd even gemakkelijk om die keuze te maken. Wanneer je bovenstaande tips echter in je achterhoofd houdt, moet je een goede braadpan kunnen kiezen en binnen de kortste keren de lekkerste gerechten kunnen klaarmaken!

Previous «
Next »