Ramen bekleden in je keuken, 4 tips!

  • Joey
  • december 20, 2018
  • Comments Off

Je keuken een nieuw uiterlijk geven is iets waar je graag naar uitkijkt. Je raambekleding is een belangrijk onderdeel wat je hierbij kunt aanpakken. Er zijn wel diverse zaken waar je op dient te letten voor je begint aan de klus. Met de volgende tips ben je goed voorbereid.

Stijl van de keuken

Bij het uitzoeken van een nieuwe raambekleding is het wel belangrijk dat het past bij de interieurstijl van het huis. Gelukkig heb je een enorme keuze aan designs. Houten lamellen passen bijvoorbeeld uitstekend in een landelijk geheel. Wanneer je een modern interieur hebt, kan je weer een stijlvolle roljaloezie plaatsen. Of wellicht is een duo variant hiervan wat voor jou? Met deze jaloezieën kan je makkelijk zonlicht weren of juist toelaten. Welke keuze je ook maakt: een nieuwe raambekleding zal de ruimte een stuk meer sfeer geven.

Licht handig doorlaten

Het grote voordeel van lamellen is dat je makkelijk bepaalt hoe je het licht door kan laten en ook de privacy makkelijk regelt. Ze zijn vooral geschikt voor de grotere ramen. Met jaloezieën kan je ook makkelijk het licht regelen door de panelen in een bepaalde hoek te draaien, ze zijn echter niet zo makkelijk (elektrisch) opzij te schuiven als lamellen. Bedenk dus wat praktisch is voor de ruimte.

Materialen

Houten jaloezieën zijn tijdloos en ogen zeer stijlvol in een landelijk interieur, maar ook in andere stijlen. Je kunt ook uit andere materialen kiezen om zo een sterke sfeer neer te zetten. Aluminium jaloezieën zijn naast de houten varianten een zeer gewilde keuze om een luxe uitstraling neer te zetten. Maar ook kan je denken aan een duurzame keuze zoals bamboe of PVC. Met name PVC is zeer goed te gebruiken in de diverse en wordt niet aangetast door vocht.

Onderhoud

Met een nieuwe raambekleding doe je er ook goed aan om te kijken welk onderhoud regelmatig nodig is. Het ene materiaal heeft meer onderhoud nodig dan het ander. Wees ervan bewust dat een keuken meer kans geeft op vlekken en regelmatig vochtig is. Houten jaloezieën vereisen een voorzichtige schoonmaak: vlekken dienen te worden verwijderd met weinig vocht, anders gaat het hout mogelijk werken. Bij aluminium of PVC jaloezieën heb je hier geen last van. Alle jaloezieën en lamellen kan je regelmatig ontstoffen met een droge doek of speciale borstel. Je kunt dit het makkelijkst doen door de panelen in gesloten stand schoon te maken.

Previous «
Next »