Nieuwe verlichting voor in de keuken? Ga voor LED

  • Keuken
  • december 31, 2018
  • Comments Off
keukenverlichting

Je keuken is een multi-functionele plek. Je kookt en eet er, kinderen spelen er en je zit er misschien lekker een kop koffie te drinken op een zondagmorgen. Daarom is aangepaste verlichting belangrijk in je keuken. Gezellige én tegelijkertijd functionele verlichting hoeft niet duur te zijn. Bijvoorbeeld LED-verlichting kopen bij Gamma helpt jou al een heel eind op weg. Wij zochten voor jou een aantal tips voor als je je keuken van nieuwe verlichting wilt voorzien.

Begin met algemeen licht

Het is heel praktisch om met één knop algemene verlichting in je keuken aan te steken. Kies daarvoor bijvoorbeeld voor één centraal lichtpunt dat helder genoeg schijnt. Je kunt bijvoorbeeld een paar heldere spots in het plafond aanbrengen. Daarnaast wil je ook voldoende licht boven het aanrecht. Hiervoor kun je kiezen voor een paar mooie hanglampen op een rijtje. Misschien heb je een eettafel in je keuken staan? Kies hiervoor een stijlvolle lamp die warmer licht uitstraalt.

Welke LED lichtbron in welke lamp?

De hierboven aangehaalde lichtpunten zijn de klassieke plaatsen in je keuken waar je licht nodig hebt. Maar het kan ook nog anders. Zeker met LED verlichting kun je heel wat mooie effecten bekomen. Het is heel trendy om de lichtbron vrij te laten. Denk bijvoorbeeld aan een lamp die samengesteld is uit verschillende fittings waarbij je kogelvormige lichtbronnen hebt. Bij dit type van lampen wil je niet dat het licht fel in je ogen schijnt. Kies hiervoor bijvoorbeeld goudkleurige lampen die dimbaar zijn. En wat denk je van een LED strip die je bijvoorbeeld onderdaan je hangkasten in je keuken aanbrengt? Of denk aan een lichtstrook die je aan de onderkant van je onderste kasten (die op een sokkel staan) aanbrengt. Dit geeft aan je kasten een ‘zwevend’ effect.

Terug naar de peertjes en de kaarsjes?

LED lampen bestaan nu ook in de klassieke vormen die je vond bij de gewone lampen. Denk aan matte peervormige lampen en kaarsvormige lampjes. Zo kies je zelf voor de stijl van lampen die je in je keuken wilt aanbrengen: strakke buislampen, retro luchters met kaarsvormige lampen of stoere grote bolvormige lampen. Kijk goed uit naar de Lumen (lichtsterkte) en Kelvin (lichtkleur of lichtwarmte). Gloeilampen straalden altijd warm licht uit. Bij LED is dit even anders. Probeer uit en je komt gegarandeerd tot de perfecte LED verlichting in je keuken.

Previous «
Next »