Wat moet je doen als je keuken stinkt?

  • Joey
  • juli 2, 2022
  • Comments Off
dit moet je doen als je keuken stinkt

Vieze geurtjes in de keuken, we hebben er allemaal wel eens last van. Vooral in de zomer kan de onaangename geur lang blijven hangen. En daar wordt je natuurlijk niet vrolijk van. Wat moet je doen als je keuken stinkt? In dit artikel delen we graag een aantal tips waarmee je vieze geurtjes kunt verminderen en voorkomen. 

1. Keuken stinkt: ruim de koelkast regelmatig op

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Door regelmatig je koelkast op te ruimen, kan je heel wat vieze geurtjes voorkomen. Soms bederft voedsel sneller dan je denkt, met als gevolg dat er bacteriën en schimmels verspreid worden in de koelkast. Dit zorgt dikwijls voor een onaangename geur in de keuken. Kijk regelmatig in je koelkast en gooi het eten weg wat over datum is. 

Daarnaast is het verstandig om eten met een sterke geur, zoals vis, altijd in een afgesloten bakje te bewaren. Maak de koelkast ook geregeld schoon met schoonmaakmiddel of schoonmaakdoekjes. Hier kan je meer lezen over je koelkast schoonmaken

Wat moet je doen als je keuken stinkt

2. Maak de oven en magnetron regelmatig schoon

Ook de oven en magnetron hebben regelmatig een flinke schoonmaakbeurt nodig. In deze toestellen blijven erg veel etensresten achter die een vieze stank kunnen veroorzaken. Bovendien is het veel beter voor je gezondheid om alle keukenapparatuur goed schoon te houden. 

3. Installeer een goede afzuigkap

Een goede afzuigkap is onmisbaar in de keuken. Het zorgt ervoor dat kookgeurtjes zoveel mogelijk worden opgezogen. Daarnaast kan je nog een speciale luchtfilter laten plaatsen waardoor de verontreinigde lucht wordt omgezet naar schone lucht. 

4. Koop een gesloten vuilbak 

Kies steeds voor een gesloten vuilbak zodat je minder last hebt van vieze geurtjes in de keuken. Je kunt de vuilnisbak natuurlijk ook in een keukenkast verwerken voor hetzelfde resultaat. Maak er een goede gewoonte van om de bak tijdig leeg te maken, om op die manier schimmels en ongedierte te voorkomen. 

Brabantia NewIcon Prullenbak
Brabantia NewIcon Prullenbak
Homra FEXBY Pedaalemmer prullenbak
Homra FEXBY Pedaalemmer prullenbak
Kis Chic Bin Prullenbak
Kis Chic Bin Prullenbak
Brabantia Touch Bin Prullenbak
Brabantia Touch Bin Prullenbak
Homra BLINQ Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken
Homra BLINQ Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken

5. Laat geen gebruikte vaatdoeken slingeren

Het is ontzettend belangrijk om gebruikte vaatdoeken zo snel mogelijk in de wasmand te gooien. Gebruikte vaatdoeken kunnen na een dag al muf ruiken en bovendien is het een broeihaard voor bacteriën en fruitvliegjes. Iedere dag een nieuwe vaatdoek gebruiken is dus de boodschap!

6. Zet een raam open

Verluchten is in iedere kamer belangrijk en al zeker in de keuken. Sommige kookluchtjes zijn immers niet te voorkomen. Je kunt deze onaangename geurtjes makkelijk verminderen door een raam open te zetten. Controleer ook of de luchtroosters open staan voor nog meer frisse lucht doorheen de dag.

7. Verspreid een lekker geurtje

Blijft je keuken toch stinken, ondanks het toepassen van bovenstaande tips? Dan kan je een lekker geurtje verspreiden door middel van geurstokjes, geurkaarsen of luchtverfrissers. Daarnaast werkt het ook altijd goed om een appeltaart te bakken. Hierdoor zal je keuken snel heerlijk gaan ruiken. En geef toe, zo’n verse appeltaart smaakt toch altijd?

Wat te doen als je keuken stinkt
Previous «
Next »