Hoe krijg je fruitvliegjes snel weg?

  • Joey
  • april 20, 2022
  • Comments Off
Hoe krijg je fruitvliegjes weg

Fruitvliegjes houden we het liefst zo ver mogelijk uit de keuken vandaan, maar soms kunnen we ze toch niet tegenhouden. Ze zijn zo klein, ze zijn ontzettend vervelend en ze vinden telkens weer een weg naar ons eten en drinken. Hoe krijg je fruitvliegjes snel weg? Hieronder delen we een aantal handige tips om die irritante fruitvliegjes vaarwel te zeggen!

1. Fruitvliegjes snel weg krijgen met appelazijn

Fruitvliegjes zijn dol op de geur van appelazijn. Ideaal dus! Neem een fles waarin nog een centimeter (of twee) appelazijn zit en draai de dop eraf. Doe daarna een stuk vershoudfolie over de opening van de fles en prik daar een paar gaatjes in. Hierdoor zullen de vliegjes nog wel in de fles geraken, maar geraken ze er niet meer uit.

2. Fruitvliegjes bestrijden met azijn en afwasmiddel

Plaats een kommetje met azijn en een paar druppels afwasmiddel op het aanrecht. De scherpe geur van azijn zal de vliegjes aantrekken. Echter blijven ze vast hangen in het plakkerige afwasmiddel en komen ze er niet meer uit.

3. Een papieren trechter en een rijp stuk fruit

Ook voor dit trucje komt de azijn goed van pas! Doe een scheutje azijn en een stuk rijp fruit in een bokaal. Rol daarna een vel papier in de vorm van een trechter, en zet dit in de bokaal met het smalle gedeelte naar beneden. De vliegjes worden aangetrokken door de geur van azijn en het fruit, kruipen langs de brede opening van de trechter naar beneden, maar raken niet meer uit de bokaal.

Hoe krijg je fruitvliegjes snel weg

4. Rode wijn

Een glas rode wijn smaakt altijd, en ook fruitvliegjes houden ervan! Zet een open fles met een bodempje rode wijn in de keuken. Door de smalle opening van de fles zullen de vliegjes nog moeilijk kunnen ontsnappen.

5. Melk, suiker en peper

Deze middelen heb je vast wel in huis. Meng een halve liter melk, 400 gram suiker en 200 gram gemalen peper in een pan en laat dit 10 minuten sudderen. Giet dit mengsel in een schaaltje en die vervelende vliegjes zullen als sneeuw voor de zon verdwijnen.

6. Fruitvliegjes vanger kopen

Tenslotte kan je een kant-en-klare fruitvliegjesvanger kopen. Deze hoef je alleen maar een goed plekje te geven in de keuken en verder hoef je er niet meer naar om te kijken. Hieronder zetten we een aantal voorbeelden op een rijtje waarmee je de fruitvliegjes in huis voorgoed vaarwel zegt! 

Super Ninja Fruit Fly Ninja
Super Ninja Fruit Fly Ninja
Slimshop Fruitvliegjes Vanger
Slimshop Fruitvliegjes Vanger
Kopari Fruitvliegjes en Rouwvliegjes Vanger
Kopari Fruitvliegjes en Rouwvliegjes Vanger
K-GOODS Fruitvliegjes vanger
K-GOODS Fruitvliegjes vanger
Previous «
Next »