Voor elk gerecht de juiste pan

  • Keuken
  • juni 28, 2022
  • Comments Off
voor elk gerecht de juiste pan

Er zijn heel wat pannen op de markt, in alle formaten en kleuren. Diverse merken brengen steeds nieuwe pannen uit en vergroten het assortiment alsmaar. Geen wonder dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wij stelden een eenvoudige gids voor je op zodat je voor elk gerecht de juiste pan gebruikt.

Eenpansgerecht

Moet het snel gaan of heb je geen zin in veel afwas? Dan is een eenpansgerecht perfect. Een wokpan is voor deze gerechten geschikt, omdat ze groot en diep zijn waardoor je er veel ingrediënten in kwijt kan. Een lekker en snel eenpansgerecht: een wok van gehakt met heel wat groentjes is een dankbaar gerecht voor drukbezette ouders. Bak het gehakt in een grote pan, voeg de groentjes toe en maak het gerecht af met een lekker sausje. Smullen maar!

Koekenpan

Een goede koekenpan moet echt iedereen in z’n keukenkast hebben. Dit is een lage pan met een lange steel waar je vrijwel alles in kan maken. Vlees, vis, aardappelen bak je in deze pan. Je kan ook kiezen voor een koekenpan met antiaanbaklaag zodat je vlees of vis makkelijk kan omdraaien én zodat je achteraf niet te veel afwas hebt.

Grillpan

Ben je fan van groenten, maar wil je die niet altijd stomen? Dan kan je een grillpan proberen. Bij een grillpan moet je erg weinig vet gebruiken, waardoor groenten in de deze pan altijd gezond zijn. Een grillpan is meestal vierkant of rechthoekig zodat de oppervlakte om te bakken – of grillen – groter is. Je kan dus meer aubergines klaarmaken in een rechthoekige grillpan dan in een ronde koekenpan.

Pannenkoekenpan

Woensdag is pannenkoekendag voor heel wat kindjes. En pannenkoeken maak je uiteraard in een pannenkoekenpan. Deze pan heeft ook een antiaanbaklaagje, waardoor de pannenkoeken makkelijk uit de pan schuiven als ze klaar zijn. Bovendien kan je door de extra lage rand je pannenkoek gemakkelijk flippen. In een pannenkoekenpan maak jij zonder twijfel de lekkerste pannenkoeken klaar!

Pannenset

Sta je in de winkel en weet je niet goed welke pannen je precies nodig hebt? Dan kan je ook een pannenset aanschaffen. In deze set zitten eigenlijk alle pannen die je nodig hebt om goed uitgerust te zijn in de keuken. Pannensets zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen. Afhankelijk van hoeveel pannen je nodig hebt en hoeveel geld je eraan wil hangen, kan je kiezen voor bijvoorbeeld een 8-, 10- of 13-delige pannenset.

Previous «
Next »