Leuke manier om jouw recepten te vereeuwigen

  • Keuken
  • september 23, 2022
  • Comments Off
gerechten

Vind je het leuk om te koken? Dan heb je waarschijnlijk genoeg kookboeken in de kast staan of meerdere recepten opgeslagen op je telefoon. Met koken geldt hoe vaker je het doet, hoe beter je erin wordt. Veel mensen doen eerst inspiratie op uit recepten die al bestaan. Heb je al meer ervaring? Maak dan combinaties van heerlijke ingrediënten en producten. Proef en experimenteer daarbij met de verschillende smaken. Maak je eigen versie van de recepten en zorg dat je deze ergens goed opslaat. Wil je graag jouw recepten vereeuwigen in een mooi boek? We geven je hier tips hoe je dat het beste kunt doen. 

Maak je eigen kookboek

Geef een thema aan je kookboek en voeg veel verschillende foto’s van het eten toe. Ga een fotoalbum maken met daarin teksten hoe je tot bepaalde gerechten komt. Maak een leuke combinatie van foto’s en tekst en zorg dat je alles eerst goed opschrijft. Het is natuurlijk belangrijk dat een recept duidelijk is voor de lezer. Schrijf een mooie inleiding voor het kookboek zodat je voor jezelf duidelijk hebt wat de gedachte is van je boek. Kies ervoor om meerdere exemplaren te laten maken, zodat je het boek ook cadeau kunt geven aan je vrienden of familie. 

Ben je van plan om er allemaal verschillende recepten in zetten? Of juist van alles wat? Maak voor jezelf een duidelijke verdeling. Doe inspiratie op van andere kookboeken en bedenk welke stijl goed past bij jou. Kies het kleurenpalet dat je graag terug wilt laten komen in het fotoalbum. Het is belangrijk dat elk recept voldoet aan de juiste ingrediënten en de bereidingswijze. Maak een duidelijke uitleg zodat de lezer precies weet waar het over gaat.

Verdeel je gerechten duidelijk in het boek 

Maak ook een logische volgorde van de gerechten. Bedenk vooraf hoe je alles wilt indelen. Maak duidelijke hoofdstukken en zorg voor een goede inhoudsopgave. Wil je graag dat alles op tijd is gesorteerd of juist op soorten maaltijden? Het voordeel is dat je dat zelf helemaal in de hand hebt. Tip: zorg dat je het fotoalbum altijd goed online opslaat. Het kan namelijk zijn dat je er een langere periode mee bezig bent en je het niet in een keer afkrijgt. Maak het fotoalbum gemakkelijk online en ga er mee verder wanneer je zelf wilt. 

Het is vaak fijner om je kookboek op een laptop of pc te maken. Het scherm is dan natuurlijk groter, dus je krijgt een beter beeld van het eindresultaat. De mogelijkheden om fotoalbums online te maken zijn erg groot. Wil je graag een groot fotoalbum zodat alles duidelijk te zien is of juist klein zodat je het gemakkelijk mee kunt nemen? Ga voor de grootte die het beste aansluit op jouw wensen en die van je lezers. Wil je liever meerdere fotoboeken maken? Maak de serie boeken dan allemaal gelijk. 

Zorg voor mooie afbeeldingen

Wanneer je met een fotoalbum aan de slag gaat, is het belangrijk dat de foto’s van de juiste kwaliteit zijn. Zorg er ook voor dat de kleuren in de foto’s duidelijk zijn. De gerechten moeten er natuurlijk wel mooi en smakelijk uitzien op de foto’s. Maak meerdere foto’s van de ingrediënten en de gerechten, zodat je altijd kunt kiezen welke er in het boek komen. Ga aan de slag met een goede camera en maak de reeks foto’s allemaal op dezelfde manier. Een reeks foto’s geeft een mooi beeld van het totaal plaatje. Bedenk verder welke foto je graag op de voorkant wilt. Deze is natuurlijk sprekend voor de rest van het boek. 

Maak het kookboek ook niet te druk met allerlei foto’s. Kies echt alleen de foto’s die relevant zijn voor het boek. Op elke pagina is het mooi om dezelfde indeling vast te houden. Dat zorgt voor een bepaalde regelmaat waardoor het kookboek fijn is om te lezen. Voeg praktische informatie toe en ondersteun deze met duidelijke foto’s. Ga je het kookboek voor familie en vrienden maken? Geef dan verschillende tips die zij kunnen gebruiken. Maak het kookboek zo uitgebreid als je zelf wilt, maar houd het wel overzichtelijk. Wil je graag veel verschillende gerechten erin zetten of bijvoorbeeld alleen je lievelingsrecepten? Geef er je eigen creatieve draai aan en het wordt sowieso een succes!

Een fotoalbum is altijd een goed idee 

Er gaat tijd zitten in het maken van een fotoalbum, maar het is uiteindelijk geweldig als je er doorheen bladert. Maak de herinneringen en recepten visueel tastbaar en bundel alles mooi bij elkaar. De verhalen die je samen hebt meegemaakt komen tot leven in een fotoalbum. Raak daarbij je foto’s ook niet kwijt en maak een mooie verdeling van alle momenten in je leven. 

Kortom, wil je graag een fotoalbum maken voor een kookboek, dan zijn er veel mogelijkheden. Zorg dat je een fijne indeling maakt en mooie foto’s schiet. Maak deze foto’s vervolgens tastbaar door ze te bundelen in een prachtig album. Succes en veel kookplezier!

Previous «
Next »