De inrichting van je keuken. Welke stijl kies jij?

  • Keuken
  • september 6, 2018
  • Comments Off

De keuken is weer eens aan verandering toe na vele jaren dezelfde look te hebben gehad. Maar wat kan je nou eigenlijk allemaal veranderen aan je keuken? Hier vind je wat praktische tips hoe je de keuken kunt aanpakken.

Kies een look die bij de rest past

Om een mooi geheel te maken kan je het beste de stijl van het huis ook in je keuken evrwerken, zeker als je een open keuken hebt. Als je nog geen echte stijl hebt gekozen, laat je dan inspireren door stijlen als landelijk, vintage, modern, industrieel en ga zo maar verder. Vaak kan je een combinatie maken van stijlen, op deze manier kan jij de uitstraling geven die jij echt mooi vindt.

Landelijkindustriele look in de keuken

Bij een landelijke uitstraling maak je zoveel mogelijk gebruik van houtwerk om een degelijke, warme uitstraling te geven. Vaak kan je deze stijl ook combineren met bijvoorbeeld een moderne tint. In plaats van een donkere houten vloer kies je dan voor strakke tegels en houten keukenkast. Qua verlichting heb je genoeg keuze met designs waardoor je de keuken kunt verlichten. Kies eens voor een kroonluchter bijvoorbeeld, deze zijn helemaal weer in.

Industrieel

Een industriële look is ook iets wat erg populair is in diverse interieurs. Hoe je dit in de keuken verwerkt? Industrieel kenmerkt zich door opvallende designs met hoofdzakelijk metaal, glas en hout. Eigenlijk dus een fabrieksachtige uitstraling. Hierbij kan je mooie industriele wandlampen in de keuken hangen om zo een leuke, unieke eyecatcher te hebben. Industriele wandlampen zijn zeer degelijk en geen enkel design is vaak hetzelfde.

Modern

Met modern kan je ook veel richtingen op: van strakke tegels tot stijlvolle, glimmende verlichting die je aan het plafond hangt. En je kunt zelfs spots boven de keukentafel in bouwen voor extra lichtval. Daarbij kan je veel hoogglanzende keukenmeubels vinden die de moderne toon zetten. Plaats daarbij een glazen spatwand voor bescherming van de tegels en een luxe look. Je kunt daarbij ook de raambekleding helemaal moderniseren met een hippe PVC luxaflex. Ga naar een meubelzaak en kijk naar alle mogelijkheden voor een geweldige keuken.

Previous «
Next »