6 Voordelen van een gietvloer in de keuken

  • Vanessa
  • september 28, 2022
  • Comments Off
Voordelen van gietvloer in keuken

Tegenwoordig is een gietvloer ontzettend populair. Het is niet alleen geschikt voor gymzalen of grotere kantoren, maar je kunt het vrijwel in iedere ruimte laten plaatsen. Zo ook in de keuken! Ben je benieuwd naar de voordelen van een gietvloer in de keuken? Wij zetten ze graag op een rijtje voor je.

1. Voordelen van een gietvloer in de keuken: makkelijk schoon te maken

Aangezien een gietvloer naadloos is en wordt gemaakt van kunststofhars, is het heel gemakkelijk schoon te maken. Dikwijls heb je alleen maar een vochtige doek nodig om het vuil weg te poetsen en je bent al klaar! En laat dat net zo handig zijn in de keuken waar je iedere dag kookt en eet. Met een gietvloer in de keuken hoef je je dus geen zorgen meer te maken over die vetvlekken die op de vloer terechtkomen.

2. Een gietvloer is waterdicht

De gladde gietvloer is ook helemaal waterdicht. Hierdoor is een gietvloer in de keuken een uitstekende keuze. Als je het fijn vindt, kan je de vloer helemaal laten doorlopen tot in de woonkamer, zoals op onderstaand voorbeeld. Hierdoor lijkt de ruimte meteen een stuk groter. Bovendien creëer je op die manier een prachtig geheel!

3. Gietvloeren zijn duurzaam

Nog meer voordelen van een gietvloer in de keuken? Gietvloeren zijn duurzaam en hebben een lange levensduur. Het materiaal is namelijk slijtvast en een beetje elastisch, waardoor er niet snel grote krassen of deuken in de vloer komen. Dat is ontzettend handig in de keuken, want wie laat er niet eens per ongeluk een mes vallen?

Voordelen van een gietvloer in de keuken

4. Geschikt voor vloerverwarming

Kook je graag en breng je veel tijd door in de keuken? Dan zal je het vast fijn vinden om te lezen dat een gietvloer geschikt is voor vloerverwarming. Wanneer je voor vloerverwarming in de keuken kiest, zal je geen last meer hebben van koude voeten in de winter. Zo wordt koken nog veel aangenamer!

5. Het werkt geluiddempend

Woon je in een appartement? Dan zullen je buren ook blij zijn met je nieuwe gietvloer. Het materiaal is namelijk geluiddempend waardoor ze niet zo snel zullen klagen over geluidsoverlast. Dit kan overigens ook prettig zijn in een woning met meerdere verdiepingen. 

6. Het past in iedere keuken

Tenslotte is het handig om te weten dat gietvloeren in allerlei kleuren verkrijgbaar zijn. Hierdoor past zo’n type vloer eigenlijk in iedere keuken. Ga je voor een neutraal witte gietvloer? Een stoere grijstint of voor een donkergroene vloer? De keuze is helemaal aan jou!

Lees ook: 5X Beton in de keuken verwerken

Previous «
Next »