De laatste trends op het gebied van keukens

  • Keuken
  • september 30, 2022
  • Comments Off
keukentrends

Op zoek naar de laatste keukentrends? Van onverwachte kleurcombinaties tot slimme materialen, onze toonaangevende experts onthullen de nieuwste stijlen! Keukens zijn in 2022 geëvolueerd en zijn spannender dan ooit. In de afgelopen twee jaar zijn keukens gemakkelijk de hardwerkendste ruimte in huis geworden – van het puur functionele gebruik van de ruimte om te koken tot een plek om te ontspannen met het gezin, toezicht te houden op het huiswerk en thuis te werken.

De nieuwe keukentrends zijn dus doordacht, weloverwogen en zeker geen voorbijgaande trend. In plaats daarvan zijn ze ontworpen om meer rustgevende en comfortabele ruimtes te creëren die de tand des tijds zullen doorstaan, dankzij een hernieuwde focus op natuurlijke materialen, kleuren geïnspireerd op het buitenleven zoals saliegroen wordt onze tijd in deze ruimte verbeterd. 

De keukens van 2022 voelen aan als een verlengstuk van het huis, in die zin dat ze zullen aanvoelen als een kamer, een extra leefruimte in huis in plaats van een utilitaire plek om voedsel te bereiden. Hierdoor kunnen meer verfijnde materialen, kunst en antiek de ruimte intrekken, omdat deze minder gericht is op pure functie.

Zwart, zwart en zwart

Als je de voordelen van een zwarte keuken blootlegt, is het moeilijk te begrijpen waarom veel mensen erdoor afgeschrikt worden. Op het eerste gezicht kunnen zwarte keukens een gedurfde of zelfs onverstandige keuze lijken, maar slim uitgevoerd, kan het een impact creëren als geen andere kleur. Dit is een van de redenen waarom zwarte keukens dit jaar enorm populair werden. In tegenstelling tot eerdere uitvoeringen van zwarte keukens, is deze nieuwste versie onbeschaamd gewaagd. In het verleden kon je contrasteren met een achterwand in felle kleuren of mixen met hout voor een meer rustieke sfeer, deze keer is het een ‘meer is meer’-benadering. Dus een laag zwart op zwart… op zwart.

Bling bling in de keuken

Vergeet de ingetogen kasten van het verleden. Op dezelfde manier dat een mooie outfit niet compleet is zonder een weloverwogen sieraad, heeft een vergelijkbare manier van denken zijn weg gevonden naar onze keukens. Nu zien keukenkasten en laden er vrijwel onvolledig uit zonder een soort metalen versiering en vereisen opvallende hardware om persoonlijkheid en stijl toe te voegen.

Het materiaal naar keuze? Goud of op zijn minst glanzend messing! Dit soort items helpen de hele keuken tot leven te brengen. Net als in de mode zullen delicate stukken een grotere impact hebben, dus blijf bij knoppen en klinken om een ​​verfijnde look te behouden.

Messing in de keuken

Een van de meest interessante opkomende keukentrends is het experimenteren met nieuwe opwindende afwerkingen die intrigeren en vervolgens het oog bevredigen.

Kasten met een koperen voorkant zijn bijvoorbeeld een moderne toevoeging aan een keukenontwerp en zullen na verloop van tijd een prachtig patina krijgen. Messing kasten zijn een belangrijke favoriet voor 2022 en combineren met natuurlijke materialen zoals hout geeft een zachtere uitstraling aan deze stijl van industriële keuken afwerking. ‘Less is more’ en het beperkte gebruik van het antieke koper in een keuken geeft de hoofd muur een opvallend middelpunt.

Ronde hoeken

Rondheid in een of andere vorm is al een tijdje een trend die tot nu toe vooral meubeldesign, decoratie en accessoires domineerde. Nu wordt het hart van het huis erbij betrokken, waarbij de klassieke ‘harde’ oppervlakken van de keuken een zachtere, rondere wending krijgen omdat het ontwerp van de ruimte zijn nieuwe rol als een plek van rust en een plek om te socialiseren opneemt. 

Het contrast tussen een afgerond keukenoppervlak en de traditionele harde rechte hoek is dramatisch: het transformeert de keuken volledig. Een gebogen rand van het keukeneiland nodigt uit om er met je hand langs te gaan, terwijl een hoek van 90 graden wijst op het potentieel om er tegenaan te stoten!

Previous «
Next »