Kleine keuken groter laten lijken: 5 handige tips

  • Joey
  • oktober 5, 2022
  • Comments Off
Kleine keuken groter laten lijken

Droom jij van een groot keukeneiland en een extra breed aanrecht, maar heb je een kleine keuken? Niet getreurd! We kunnen de kleine keuken natuurlijk niet omtoveren tot een gigantisch grote ruimte. Maar we kunnen wél handige tips geven om jouw kleine keuken groter te laten lijken. Met de juiste keuzes en enkele aanpassingen lijkt jouw keuken straks een stuk ruimer!

1. Kleine keuken groter laten lijken: kies voor lichte kleuren

Lichte kleuren creëren een ruimtelijk effect. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk gebruik te maken van lichte tinten in een kleine keuken. Wit is altijd een goede keuze, maar we begrijpen dat je dit misschien te clean en te saai vindt. Dan kan je ook kiezen voor beige, lichtgrijs, pastelkleuren of andere zachte tinten. Als de basis een lichte uitstraling heeft, dan kan je ook een paar donkere tinten verwerken in de keuken. Denk aan donkere accessoires zoals een zwarte keukenkraan, of een donker aanrecht. Zo creëer je alsnog een mooi contrast en is de hele ruimte niet te licht.

2. Grote vloertegels in een kleine keuken

Een andere manier om je kleine keuken groter te laten lijken, is het plaatsen van grote vloertegels. Ook deze zorgen namelijk voor een ruimtelijk effect, terwijl kleine tegeltjes de ruimte juist rommelig laten ogen. Dit komt onder andere omdat er voor kleine tegels meer voegen nodig zijn. Bij grote tegels heb je hier minder last van. Je kunt er ook voor kiezen om de voegen dezelfde kleur te geven als de tegels, waardoor deze nog minder zullen opvallen.

Kleine keuken groter doen lijken

3. Planken in plaats van bovenkasten

Een hele muur vol met keukenkasten kan nogal zwaar ogen. Een goed alternatief voor bovenkasten zijn zwevende (houten) planken aan de wand. Hierdoor creëer je alsnog opbergruimte maar behoudt de keuken toch een open gevoel. Let er wel op dat er geen rommel op de planken ontstaat want anders creëer je hetzelfde effect als met de kasten. Plaats er liever je mooiste servies op, kleurrijke ontbijtkommetjes of transparante voorraadpotten met pasta en rijst. 

Losse tierlantijntjes moet je zoveel mogelijk vermijden, ook op het aanrecht. Een aanrecht vol met keukenapparaten en andere prullaria laten de ruimte kleiner ogen. En ook door deze 6 dingen ziet je keuken er kleiner uit!

4. Verlichting

Is je kleine keuken ook donker? Dan zal je keuken hierdoor nog kleiner ogen. Zorg er daarom voor dat er voldoende licht binnenkomt. Indien dit niet lukt met natuurlijk daglicht, dan kan je natuurlijk ook kunstlicht gebruiken. Een LED strip aan de onderzijde van de keukenkasten is hier een goed voorbeeld van, maar ook een hanglamp boven de keukentafel is essentieel om genoeg licht te creëren.

zo kun je een Kleine keuken groter laten lijken

5. Compacte en luchtige designs

Kies tenslotte voor compacte en luchtige meubels die functioneel zijn en zo weinig mogelijk ruimte in beslag nemen. Kies voor een basic eettafel met een dun tafelblad en stoelen met smalle poten. Hierdoor oogt de ruimte luchtiger en lijkt ze optisch groter dan ze in werkelijkheid is. Ook transparante stoelen doen het goed, al moet je hier natuurlijk wel van houden. Maar alle beetjes helpen om een kleine keuken groter te laten lijken!

Previous «
Next »