Door deze 6 dingen ziet je keuken er kleiner uit

  • Vanessa
  • november 3, 2021
  • Comments Off
Door deze 6 dingen ziet je keuken er kleiner uit

Veel mensen brengen graag tijd door in de keuken. Om te koken of juist om al dat lekkers op te eten. Als je het gevoel hebt dat je keuken kleiner oogt dan het werkelijk is, doe je waarschijnlijk een aantal dingen verkeerd. In dit artikel leggen we je graag uit hoe je deze fouten kunt oplossen. Geen zorgen, je hoeft niet meteen van alles weg te doen. Een betere inrichting en een paar verplaatsingen kunnen er al voor zorgen dat je optisch kleine keuken groter oogt!

Door deze 6 dingen ziet je keuken er kleiner uit dan ze werkelijk is

1. Te veel apparaten op het keukenblad

Je kent het vast wel: je hebt een prachtig keukenblad en toch staan er allerlei apparaten op. Dat is alleen maar zonde, toch? Hierdoor is je keukenblad niet goed te zien én oogt je keuken kleiner dan ze werkelijk is. Dat een koffiezetapparaat en een messenblok op het aanrecht staan, is zeker normaal. Maar de items die je niet dagelijks gebruikt, hoeven niet op het keukenblad te staan. Je kookboeken, broodrooster en mixer kan je dus gerust in de keukenkast bewaren. Je zal merken dat je keuken er daarna veel groter uitziet.

2. Pannen op de muur

Hangen je pannen op de muur? Dit is een van de redenen waarom je keuken kleiner oogt. Vooral wanneer je jouw pannen aan je keukeneiland ophangt, neemt dit veel ruimte in beslag. Daarom berg je jouw pannen beter op in de keukenkasten of in een voorraadkast. 

Hierdoor ziet je keuken er kleiner uit

3. Slecht licht in de keuken

Gedimd licht is heel gezellig wanneer je televisie kijkt, maar niet als je aan het koken bent. Een feller licht zorgt ervoor dat de ruimte meer open aanvoelt. Natuurlijk (zon)licht is daar ook heel goed voor! Hang dus geen donkere of dikke gordijnen in de keuken waardoor het daglicht niet kan binnenkomen.

4. Een verkeerde inrichting

Tijdens het inrichten van de keuken moet je er rekening mee houden dat je later overal goed bij kan komen. Is er bijvoorbeeld nog ruimte vrij achter je terwijl je de vaatwasser leegmaakt? En kan je de ovendeur goed openklappen? Zo ja, dan staan deze toestellen op de juiste plek. Let ook op de koelkastdeuren en kastdeuren. Deze deuren mogen immers niet tegen elkaar botsen wanneer je ze opendoet.

5. Donkere keukenkasten

Een donkere keuken is ontzettend mooi, maar je weet vast wel dat donkere kleuren een ruimte kleiner maken. Je kunt dit probleem oplossen door de donkere keukenkasten eens door glazen deuren te vervangen. Door deuren van glas kan je doorheen kijken waardoor je kleine keuken direct veel ruimer oogt.

optisch kleine keuken

6. Te veel opvallende items

Tenslotte kunnen te veel eyecatchers ervoor zorgen dat je keuken kleiner oogt dan ze werkelijk is. Denk aan kleurrijke tegels, verschillende kleuren en vormen. Dit zijn prachtige blikvangers maar ze zijn niet geschikt voor iedere keuken. Tegels met prints zijn steeds populairder in de keuken, maar een drukke print kan er ook voor zorgen dat je keuken er kleiner uitziet. Kies daarom liever voor een lichte, effen kleur om op die manier toch een mooi contrast te creëren!

Zo, na het lezen van dit artikel weet je welke dingen je keuken kleiner laten lijken. Je hoeft niet per se direct alle dingen aan te pakken. Een kleine verandering kan reeds een groot verschil maken. Probeer het maar eens!

Previous «
Next »