De voordelen van een kookeiland in de keuken

  • Keuken
  • januari 3, 2017
  • Comments Off

Bij het aanschaffen van een nieuwe keuken, kies je helemaal zelf hoe jouw ideale keuken eruit moet zien. Steeds meer mensen kiezen ervoor om in een kookeiland voor in de keuken te investeren en dit is niet voor niets. Laat je jouw keuken verrijken met een kookeiland, dan zijn er namelijk verschillende voordelen waar je van profiteert. Welke pluspunten dit precies zijn, lees je op deze pagina.

voordelen van een kookeiland

Een kookeiland creëert een tweede leefruimte

Breng je het liefst tijd door in de keuken? Dan raden wij je zeker aan om je nieuwe keuken te verrijken met een kookeiland. Door in een kookeiland te investeren, geef je jouw keuken namelijk nog meer sfeer. Daar komt nog bij dat je krukken aan het kookeiland kunt zetten, zodat je ook hier kunt plaatsnemen met je gasten. Gezellig als je aan het koken bent voor je gasten, terwijl zij lekker bij je aan het kookeiland zitten te kletsen.

Een kookeiland is handig als je met meerdere mensen werkt

Kook je vaker samen met je partner of met je kinderen en merk je dat je dan toch echt te weinig ruimte hebt aan het fornuis? Dan biedt een kookeiland de oplossing. Waar een standaard aanrecht slechts één zijde heeft waar je aan kunt staan, kun je bij een kookeiland aan vier verschillende zijden staan. Ga je met je partner koken of een taart bakken met de kids, dan is er meer dan genoeg ruimte in de keuken en zit je elkaar niet in de weg.

Een kookeiland geeft de keuken een luxe uitstraling

Als je voldoende ruimte in de keuken hebt voor een groot kookeiland, geeft dit eiland jouw keuken een luxe en ruimtelijke uitstraling. Kookeilanden zijn trendy en worden geassocieerd met luxe: door jouw keuken te verrijken met een kookeiland, krijgt de ruimte een trendy en luxe look.

Een kookeiland is geheel naar wens samen te stellen

Je hebt kant-en-klare keukens inclusief kookeiland, maar je kunt er ook voor kiezen om jouw kookeiland helemaal op maat te laten maken. Je kiest zelf wat voor fornuis je kookeiland moet krijgen, wat voor afzuigkap er boven het fornuis moet hangen en wat voor kastjes er in het eiland verwerkt moeten worden. Door jouw kookeiland op maat te laten maken, krijg je de perfecte keuken voor jou en jouw gezin.

Previous «
Next »