Een donkere keuken: inspiratie en tips

  • Vanessa
  • maart 19, 2020
  • Comments Off
Een donkere keuken

Is je huidige keuken aan vernieuwing toe? Dat komt goed uit! Misschien is dit wel het ideale moment om eens te kiezen voor een moderne keuken. En dan hebben we het niet over een standaard witte of houten keuken, maar wel over een donkere keuken. Een donkergrijze of zwarte keuken is wellicht niet iets waar je meteen aan zou denken, maar het ziet er echt prachtig uit én het voegt warmte toe aan je interieur. In dit artikel delen we inspiratie en tips voor een donkere keuken. Lees mee!

1. Een donkere keuken: een zwart keukenblad

We beginnen bij het oppervlak waarop gewerkt wordt in de keuken, namelijk het keukenblad. De kans is groot dat dit blad momenteel een lichte kleur heeft. Dat is natuurlijk prima, maar een zwart keukenblad ziet er toch net wat moderner en stijlvoller uit. En laat dat net zijn waar we van houden bij een donkere keuken: dat je keuken een chique uitstraling heeft.

Het lijkt misschien een spannende stap, maar eens het keukenblad aanwezig is, kom je er snel genoeg achter dat dit een geweldige keuze is. Door voor een zwart keukenblad te kiezen, krijgt je hele keuken een moderne en stijlvolle look. Vind je de kleur zwart te donker? Een donkergrijs of diepblauw keukenblad ziet er ook prachtig uit!

een-zwart-keukenblad
zwarte-details-in-de-keuken

2. Zwarte keukenkasten

Je kunt ook kiezen voor zwarte keukenkasten. Dit kan je vrij makkelijk zelf realiseren. In principe kan je met een pot verf aan de slag en je hebt al nieuwe keukenkasten! Zwarte keukenkasten zijn een goed idee als je geen keukenrenovatie of verbouwing wilt, maar toch de uitstraling van een donkere keuken wilt creëren.

De keukenkasten hebben natuurlijk een groter oppervlak dan het keukenblad. Hierdoor is de keuken meteen een stuk donkerder. Je kunt natuurlijk ook gaan voor een combinatie, wat trouwens geldt voor alle ideeën in dit artikel. Je maakt het zo donker in de keuken als je zelf wilt. Als je het durft, kan je zelfs all the way gaan en voor een compleet donkere keuken gaan. Ook dat ziet er geweldig mooi uit!

Zwarte-keukenkasten
keukenkasten-met-zwart

3. Donkere muur in de keuken

Naast het donkere keukenblad of de donkere keukenkasten, kan je ook kiezen voor een donkere muur in de keuken. Ga je voor zwarte tegels of een zwart geverfde muur? Die keuze is aan jou. Maar één ding is zeker: een donkere muur in de keuken ziet er mooi en stijlvol uit. Ook hier geldt weer: zwart is niet de enige kleur waaruit je kunt kiezen. Een donkergrijze of diepblauwe muur geeft ook een chique uitstraling.

Donkere muur in de keuken
een donkere muur in de keuken

4. Combineer licht met donker

Tenslotte is het ook mogelijk om licht met donker te combineren. Dit zorgt voor een mooi contrast in de keuken en is ideaal voor als je keuken mag opvallen. Hoe je voor zo’n combinatie gaat? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een lichte muur en donkere keukenkasten. Maar je kunt deze combinatie ook omdraaien, het is maar net wat jij het mooiste vindt. Nog een andere optie is om voor een compleet donkere keuken te gaan en lichtkleurige keukenaccessoires te gebruiken. Of zoals op onderstaand voorbeeld: een keuken in lichte kleuren met hier en daar donkere details. Wij zijn alvast fan!

Combineer licht met donker
een keuken in lichte kleuren
Previous «
Next »