Je keukenblad stylen: 5 leuke ideeën

  • Vanessa
  • maart 20, 2021
  • Comments Off
je-keukenblad-stylen-

We brengen steeds meer tijd door in de keuken. Zeker nu we door corona grotendeels thuis vertoeven, hebben we meer tijd om uitgebreid te koken. Als jij ook iemand bent die graag kookt, dan ken je vast wel het probleem dat heel je keukenblad volstaat. Zo vol dat je niet meer functioneel kunt werken. Wanneer je om je heen kijkt, zie je een heleboel spullen die er eigenlijk niet moeten staan. Je keuken opruimen is alvast een goed begin. Er zijn namelijk veel spullen die je meteen kan weggooien! Maar hé, een leeg keukenblad is natuurlijk ook niet zo gezellig. Daarom delen we in dit artikel vijf leuke ideeën voor het stylen van je keukenblad. Geen rommel, maar wel items die superleuk staan als decoratie!

1. Keukenblad stylen met snijplanken

Je mag je keukenblad nog zo leuk stylen, het is natuurlijk belangrijk dat je nog steeds functioneel kunt werken. Er mogen dus gerust items op je keukenblad staan die je dagelijks gebruikt. Hierbij denken we meteen aan stijlvolle snijplanken, deze kunnen immers veel toevoegen aan je keuken. Kies voor twee à drie snijplanken van verschillende formaten of plaats verschillende snijplanken waar je bijvoorbeeld brood, vlees of groenten mee snijdt. Deze snijplanken zijn niet alleen functioneel, maar ze staan ook ontzettend leuk als decoratie in de keuken.

2. Een mooie fruitschaal

Een tweede idee voor het stylen van je keukenblad is een mooie fruitschaal. Dit staat niet alleen leuk op je keukenblad, maar je wordt er ook dagelijks aan herinnerd dat je genoeg fruit binnen moet krijgen. Je lichaam heeft immers genoeg vitamientjes nodig! Deze fruitsoorten bewaar je beter buiten de koelkast en kunnen dus perfect in een fruitschaal gelegd worden: bananen, ananas, sinaasappels, citroenen, limoenen en mango’s. Wie wordt er niet vrolijk van al die kleurtjes?

Fruitschaal – Fruitmand – Metaal – zwart ø 30cm H 13cm via Bol.com
Point-Virgule Wire Bananenhouder en Fruitmand Zwart via Bol.com
Serax Meo Fruitschaal – Ovaal – 37cm – Wit via Bol.com
Maxx Fruitschaal – Fruitmand – RVS – Bamboe – 36 x 21 cm via Bol.com

3. Een leuke broodtrommel

Je keukenblad stylen? Dan denken we ook aan een leuke broodtrommel! Aangezien brood dagelijks genuttigd wordt, is het enorm handig om dit op je keukenblad te bewaren. Tegenwoordig zijn er broodtrommels in allerlei kleuren en formaten. Door de ruime keuze vind je dus sowieso een broodtrommel die functioneel is én die er leuk uitziet. Geef toe, hoe gaaf zien onderstaande broodtrommels er wel niet uit? Het wordt bijna een feest om brood te eten!

Bamboe Broodtrommel Met Rolluik 40 cm via Bol.com
Brabantia Broodtrommel met Schuifdeksel – Terracotta Pink via Bol.com

4. Een messenblok

Een keukenblad stylen kan ook perfect met een messenblok. Zo weet je precies welk mes waar ligt, beschadig je ze niet door ze in je keukenlade op te bergen en het is ook nog eens veiliger voor je. Stel je maar voor dat je per ongeluk in je vinger snijdt terwijl je bestek uit de lade wilt halen. Bovendien staat een messenblok ontzettend leuk op je keukenblad. Zeker als je voor één van deze messenblokken kiest!

Messenset 5-delig met magnetisch blok via Naduvi
Messenset met Magnetisch bord van Bamboe via Bol.com

5. Leuke zeeppompjes

Tenslotte mag zeep natuurlijk niet ontbreken in je keuken. Zeker niet in een tijd waarin we meer dan ooit onze handen wassen. Tegenwoordig zijn er tal van mooie zeeppompjes op de markt die jouw keukenblad nog mooier maken. Je vindt ze in allerlei kleuren en stijlen waardoor ze perfect in jouw keuken passen. Ga je voor stijlvol zwart of wit? Of kies je liever voor een printje? De keuze is helemaal aan jou!

Zo, dit zijn vijf leuke ideeën voor het stylen van je keukenblad. Onthou één ding: less is more! Je hebt niet veel spulletjes nodig om je keukenblad leuk te stylen. Het moet nog altijd een fijne werkplek blijven zodat je met plezier kunt koken. Bovenstaande items maken het jou in ieder geval makkelijker én je keuken ziet er ook nog eens leuk uit!

Previous «
Next »