5 musthaves voor een lekker Paasontbijt

  • Vanessa
  • april 1, 2021
  • Comments Off
paasontbijt voor kinderen

Het is bijna Pasen en dat wordt door veel mensen gevierd met een lekker paasontbijt. Sommigen kiezen voor een uitgebreid ontbijt, terwijl het bij anderen meer gaat om de gezelligheid. Eén ding staat vast: je wilt je gezin verrassen met een heerlijk ontbijtje! Kan je nog wat inspiratie en tips gebruiken? Dan ben je hier op de juiste plek. In deze blogpost delen we vijf musthaves voor een lekker paasontbijt!

alles voor een heerlijk paasontbijt

1. Paasontbijt: een mooi gedekte tafel

We hebben eerder al tips gedeeld voor een mooi gedekte tafel en ook voor Pasen mag je de tafel mooi decoreren. Gelukkig is dat helemaal niet moeilijk. Kies een vrolijk tafellaken uit, koop kleurrijke servetten, dek de tafel met je mooiste servies en zet in het midden van de tafel een prachtig paasboeket neer. Meer is er niet nodig voor een mooie en gezellige paastafel!

2. Verschillende soorten eieren

Geen Pasen zonder… eieren! Wellicht denk je meteen aan chocolade paaseieren, maar ook gewone eieren horen bij een paasontbijt. Een gekookt eitje kent iedereen, maar eieren kan je nog op tal van manieren maken. Wanneer je een paasontbijt op tafel zet, is het een leuk idee om verschillende soorten eieren te serveren. Gekookte eitjes, een roerei, spiegelei of verborgen ei. Nu horen we je denken: wat is een verborgen ei? Snij een hardgekookt eitje door de helft en wikkel er een plakje ham of kaas rond. Dit wikkel je vervolgens in bladerdeeg en stop je in de oven. Om je vingers van af te likken!

leuk idee voor paasontbijt

3. Lekkere verse sapjes

Een glaasje versgeperst sinaasappelsap smaakt altijd en al helemaal bij een paasontbijt. Wil je graag origineel uit de hoek komen? Maak dan sapjes in verschillende kleuren! Hierbij denken we aan vers aardbeiensap, frambozensap of een sapje van appel, banaan en sinaasappel. Deze kleurrijke sapjes staan leuk op tafel en het is nog gezond ook. Bovendien is er keuze genoeg voor iedereen en dat maakt het ontbijtje extra gezellig!

lekker paasontbijt

4. Broodjes, ontbijtkoeken en pannenkoeken

Bij een lekker ontbijt voor Pasen horen ook lekkere broodjes, ontbijtkoeken en pannenkoeken. De broodjes en ontbijtkoeken kan je in leuke mandjes serveren. Zeker met een vrolijk servetje eronder ziet dit er heel uitnodigend uit. Met de pannenkoeken kan je nog een tikkeltje meer doen. Maak er bijvoorbeeld een leuk konijn mee, zoals op onderstaande foto. Leuk voor de kinderen en stiekem ook voor jezelf! 

kinder paasontbijt

5. Een heerlijke fruitsalade

Een paasontbijt kan best zwaar zijn voor de maag met al die pannenkoeken en eieren. Daarom is het een leuk idee om ook iets luchtigs te serveren zoals bijvoorbeeld een heerlijke fruitsalade. Dit kan je makkelijk maken met fruit naar keuze. Je kijkt gewoon wat je zelf (of je gezinsleden) lekker vinden of welk fruit in de aanbieding is. Net als bij de sapjes geldt: hoe meer kleuren, hoe leuker. En het is nog gezond ook. Wat wil je nog meer?

gezond paasontbijt

Zo, dit zijn vijf musthaves voor een lekker paasontbijt. Na het lezen van dit artikel heb je wellicht inspiratie genoeg om een mooie paastafel te dekken én om veel lekkers op tafel te zetten. Laat het smaken en geniet van de gezelligheid. Happy Easter!

Previous «
Next »