Scandinavisch design in de keuken

  • Keuken
  • april 26, 2018
  • Comments Off

De Scandinavische levensstijl is er een van genieten. Hoogstwaarschijnlijk komt dit door de ijskoude winters en lange avonden die de Noorderlingen moeten doorstaan. Scandinaviërs zoeken bij elkaar gezelligheid op en brengen vooral ook licht in hun interieurs. Je zou het misschien niet verwachten van zo’n duister volk, maar hun interieurs schitteren van witte tinten en naturel hout. Ze hebben niet veel franjes nodig. De lijnen van de interieurs zijn vrij strak. Hier en daar zie je pastelkleuren en geometrische en etnische prints.

Geef je keuken een warme uitstraling met hout

Een Scandinavische keuken heeft meestal witte keukenkasten, witte muren en plafonds. Met een paar kleurrijke toetsen maak je er een gezellige ruimte van. Er zijn twee labels die in hun gamma een groot aantal keukenaccessoires hebben die perfect bij een Scandinavische keuken passen. Hay design heeft een paar bijzondere accessoires in hout. Kijk bijvoorbeeld naar hun uitzonderlijk mooie Field Curved of hun Field Rounded broodplank in beukenhout. Het zijn echte kunstwerkjes. De Porter keukenrolhouder is ook meer dan een gewone keukenrolhouder. De Drupe pepermolen van Ferm Living brengt diezelfde naturel blankhouten look in je keuken. Wil je een stevigere kleur hout? Dan zijn er de Assymetric snijplanken in eik van ditzelfde merk. Let wel op: meer dan een paar toetsen in donker hout mag je echt niet kiezen. Hou het geheel licht en fris.

Geef je Scandinavische keuken kleur

Breng kleur in je keuken met bijvoorbeeld een set mooie theedoeken. De Dash Grid grijze theedoeken van Hay design geven kleur en komen goed uit op witte muren of witte keukenkasten. Ga je eerder voor speelse pastelkleuren? Dan kies je bijvoorbeeld uit de serie Bridges theedoeken van Ferm Living. Geometrische vormen zoals de Mountain theedoek of de set Brush 1 theedoek van Ferm Living springen mooi in het oog zonder overdreven te zijn. Ook de Apron katoenen schort van ditzelfde label mag best aan een haakje in je Scandinavische keuken hangen. Kies voor grijs zodat hij mooi in het geheel opgaat.

Je keuken wordt een echte woonkamer

Als je al je elementen in je keuken op elkaar afstemt, krijg je een prachtig stijlvol geheel. Naast accessoires denk je ook aan verlichting, kookgerei, keukenapparaten en natuurlijk je meubelen zoals stoelen en tafel. Kies ze allemaal in dezelfde stijl, materialen en kleuren. Een Scandinavische omgeving geeft vooral rust zonder saai te zijn. Je wordt gewoon vrolijk als je je Scandinavische keuken binnenkomt. Het is uitnodigend en spreekt aan om er vele uren in door te brengen.  

Previous «
Next »