Dit zijn de trends op het gebied van keukentafels in 2022!

  • Keuken
  • februari 15, 2022
  • Comments Off
trends keukentafel

Het is officieel: een stoere keukentafel is de trend voor 2022. Door de toegenomen populariteit van het zogenaamde ‘open wonen’ is de eetkamer – zoals we die ooit kenden – een beetje overbodig geworden. Dit geldt niet voor klassieke keukentafels in de keuken of een bartafel: die zullen altijd blijven. De trends daarin verschuiven echter wel, en daarom kijken we in deze blog naar wat er op het moment populair is. De stoere keukentafel dus!

Kleur mag weer, en veel ook!

Tegenwoordig zoeken velen van ons bij het zoeken naar een tafel voor in de keuken naar een stijl die barst van kleur en persoonlijkheid. Als jij ook een kleurrijke eettafel overweegt, zijn houtbeitsen een geweldige optie om een ​​warm en verfijnd kleuraccent toe te voegen: een ideale oplossing voor degenen die nog niet klaar zijn voor de echt gedurfde kleuren zoals rood en blauw. 

Een duidelijk verlangen naar kleur

We hebben de neiging om weg te blijven van trends met veel kleur, maar na twee jaar leven in een pandemie, verlangen veel mensen naar vrolijke, levendige elementen in hun huis… en kleurrijke eettafels zijn daar perfect voor. Een kleurrijke eettafel kan de perfecte tafel zijn voor een interieur, het geeft een persoonlijk tintje daaraan en zet de toon voor de rest van de ruimte. 

Een ronde tafel maakt een ruimte knus en ideaal voor in een hoek daarvan

Als je een kleine ruimte hebt, of van een gezellige, intieme opstelling houdt, overweeg dan een ronde tafel. Ronde tafels kunnen een hoekje in een ruimte veranderen door hun kleine formaat en het vermogen om op plekken in een ruimte te passen waar een vierkante of rechthoekige tafel dat niet kan. daarnaast is een ronde tafel gezellig: iedereen kan elkaar zien makkelijk praten. Voeg een opvallend middelpunt toe aan de ronde eettafel en combineer het liefst met stijlvolle stoelen voor extra design punten!

De multifunctionele tafel danken we aan twee jaar pandemie

Is het een eettafel? Is het een bureau? Is het… allebei? Ja! Veelzijdigheid is de naam van de multifunctionele tafel. Diegenen met kleine ruimtes en liefhebbers van bezoek zullen blij zijn te horen dat uitschuifbare tafels ook een comeback zullen maken dit jaar. Combineer met een aantal stijlvolle, comfortabele stoelen en voila, je hebt een flexibele en trendy ruimte die je multifunctioneel kunt inzetten.

Houten eettafels zullen altijd hot blijven

Prachtige houten eettafels zijn tijdloos. Dit type tafel is immuun voor trends en blijft een terugkerend element in eetkamers over de hele wereld, en dus ook in Nederland. Wat je interieurstijl ook is, er zit vast een houten tafel voor je bij. Ze werken eigenlijk binnen elk interieur.

Een neutraal kleurenpalet aanvullen met textuur

Een volledig neutraal kleurenpalet in huis voelt fris en schoon aan. De truc om een ​​hele kamer in neutrale kleuren te decoreren, is door veel textuur te gebruiken. Koop bijvoorbeeld beige linnen stoelen of crèmekleurige suède stoelen, die je allebei de look zullen geven en tegelijkertijd het getextureerde gevoel zullen toevoegen aan bijvoorbeeld een licht houten tafel. Plaats deze eethoek op een neutraal vloerkleed met nog meer textuur en voeg een kristallen kroonluchter toe om het ontwerp af te maken. Als je een vleugje kleur wilt, kleedt de tafel dan aan met felgekleurde accessoires of gebruik levendige bloemen als middelpunt.

Previous «
Next »