Tips voor het goedkoop opknappen van je keuken

  • Keuken
  • juli 26, 2020
  • Comments Off
keuken opknappen

Een nieuwe keuken aanschaffen kan een behoorlijke uitgave zijn en is niet iets dat je vaak doet. Ben je echter uitgekeken op je keuken, dan kun je die natuurlijk ook een make-over geven. Dat kun je dan zo duur maken als je wil, en zelfs met een klein budget kun je zorgen voor een compleet nieuwe keuken. Kleine veranderingen zoals nieuwe greeplijsten of een likje verf kunnen een groot verschil maken en hoeven niet veel te kosten. Wij hebben wat tips en ideeën onder elkaar gezet, zodat je met weinig geld je keuken kunt opknappen.

Donkere, matte achterwand

Wat je tegenwoordig veel ziet in keukens zijn achterwanden in donkere kleuren, zoals zwart en donkerblauw. De achterwand is de muur achter je aanrechtblok, die dus onderhevig is aan vocht en warmte. Daarnaast wordt deze achterwand vaak vies door het gebruik op het fornuis en komen er vetvlekken op. Als je deze muur dus gaat schilderen, zorg dan dat je een verf neemt die goed te reinigen is, zoals de Magnacryl Prestige Mat van Trimetal. 

Geef de keukendeurtjes een andere uitstraling

Als je een keuken met een klein budget gaat opknappen, moet je goed nadenken over de mogelijkheden. Het moet allemaal passen binnen dat budget, maar je wil natuurlijk ook resultaat zien. Als je je keukenkastjes een nieuwe kleur geeft, kan je keuken er al totaal anders uitzien en het vergt geen grote investering. 

Nieuwe grepen

Naast het schilderen van de deuren, kun je er ook nieuwe grepen op zetten. Bij het uitkiezen hiervan heb je enorm veel keuze. Niet alleen in verschillende kleuren, maar ook in tal van materialen. Let wel altijd op de kwaliteit omdat het veel gebruikt wordt en daardoor een gebruiks onderhevig product is. 

Zorg voor sfeer- en praktische verlichting

Licht doet heel veel in een ruimte, dus denk daar goed over na. Als je staat te koken, wil je alles natuurlijk goed kunnen zien. Als je keuken echter onderdeel van het leefgedeelte van je huis is, dan wil je dat er ’s avond sfeerverlichting is. Spotjes kunnen hier een makkelijke, goedkope oplossing voor zijn.

Kleedt je keuken leuk aan

Een andere leuke manier om je keuken te pimpen is er een verzameling in te zetten. Dit kunnen allerlei varianten zijn, zoals mooie wijnglazen of weckpotten bij elkaar. Vaak is het mooi om die op een houten plank een mooie plek in de keuken te geven. Heb je daar een plaats voor, dan kun je ook zoiets aan de muur hangen, bijvoorbeeld een rij pannen aan een rekje. Daarnaast kun je natuurlijk ook nog andere leuke accessoires aan je keuken toevoegen, modern of klassiek.

Een ander werkblad doet wonderen

Het vervangen van het werkblad kan de keuken ook meteen al een compleet nieuwe en frisse uitstraling geven. Ook hierbij is de keuze groot in materialen, zoals hout, beton, kunststof of marmer. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen in gebruik, dus zet voor je zelf goed op een rijtje wat je van een nieuw werkblad verwacht. 

Behoud functionaliteit in de keuken

Zorg er ten alle tijde in ieder geval voor dat je keuken functioneel blijft en gebruik de ruimte die je hebt zo goed mogelijk. Creëer genoeg werk- en loopruimte en zorg dat alles op een handige plek staat. Vooral als een keuken wat kleiner is, kan het wat moeilijker zijn om te zorgen voor functionaliteit én een fijne sfeer, maar met bovenstaande tips moet ook dat geen probleem zijn.

Previous «
Next »