Waar moet je op letten bij de aanschaf van een ijsmachine?

  • Keuken
  • juli 28, 2020
  • Comments Off

Het is weer zomer en dus de tijd om ijsjes te eten. We zijn het allemaal gewend om zelf waterijsjes te maken, of fruit yoghurt ijsjes. Iedereen met een diepvriezer kan het en je hebt tegenwoordig de leukste vormpjes om deze ijsjes te maken. Voor een ‘echt’ ijsje gaan de meeste mensen echter nog steeds naar een ijssalon, waar je op warme dagen vaak achter aan kunt sluiten in een lange rij. Nergens voor nodig, want het lekkerste ijs maak je tegenwoordig zelf. Hieronder waar je op moet letten bij een ijsmachine kopen.  

Bepaal zelf welke smaak ijs je wil maken

Het grote voordeel van zelf ijs maken is dat je zelf kunt bepalen wat voor ijs het moet worden? Drop / caramel smaak? Waarom niet, als je het niet probeert, zul je nooit weten hoe het smaakt. Een ander groot voordeel is dat je voor je kinderen fruit ijs kunt maken, zodat ze hun dagelijkse portie vitaminen binnenkrijgen zonder dat ze het doorhebben. Daarnaast zijn er heel veel lekkere recepten te vinden op internet en de kwaliteit van ijsmachines is de laatste jaren enorm verbeterd.

Ijs met de perfecte samenstelling

Een ijsmachine maakt van het vloeibare mengsel dat er in gaat ijs door het langzaam te laten bevriezen. Voor een fijne consistentie, ijs moet luchtigheid hebben, beschikken dit soort machines over een schraper die het ijs van de wanden schraapt en constant mixt. Doordat het gemixt wordt krijgt het ijs de perfecte samenstelling, waar een machine gemiddeld 20 tot 40 minuten voor nodig heeft.

Let op deze punten bij de aanschaf van een ijsmachine

Bij de aanschaf van een ijsmachine moet je echter wel op een aantal zaken letten:

  • de inhoud: grofweg hebben de meeste ijsmachines een inhoud van 1 of 2 liter. Hoe groter de inhoud, hoe duurder de machine, maar hoe meer ijs je ook in een keer kunt maken. Wil je dus je diepvriezer vol met verschillende soorten ijs hebben, dan is een wat grotere inhoud aan te raden.
  • de koeling: er zijn zelfvriezende ijsmachines en apparaten met een losse koelcontainer, die je eerst 12 tot 20 uur moet invriezen voor je hem kunt gebruiken. Zo’n container is vaak vrij groot en past niet in elke diepvriezer, houdt hier dus rekening mee bij de aanschaf.
  • een deksel: wij adviseren om voor een machine met deksel met vulopening te gaan. Zo kun je terwijl je ijs aan het maken bent, nog extra ingrediënten toevoegen, zoals noten en fruit, als die er voor je gevoel toch niet voldoende inzitten.
Previous «
Next »