Inspiratie voor je buitenkeuken

  • Keuken
  • maart 22, 2022
  • Comments Off

De zomer komt eraan! De dagen worden steeds langer en de zon gaat meer schijnen. Als het mooi weer is wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen. Op warme zomeravonden is het dan ook heerlijk om buiten te eten. Maar wat is er vervelender dan dat iedereen gezellig buiten zit te eten, terwijl jij binnen in de keuken staat. Een buitenkeuken is de perfecte oplossing hiervoor! Met een buitenkeuken kan iedereen gezellig mee helpen koken, en kan je tijdens het koken én eten lekker genieten van het mooie weer. In deze blog wat inspiratie voor jouw buitenkeuken.

Een buitenkeuken in een blokhut

Een overkapping voor de buitenkeuken is eigenlijk wel noodzakelijk. Op deze manier bescherm je de buitenkeuken voor de elementen en hoef je niet bang te zijn voor regen- of windschade. Voor de overkapping van de buitenkeuken is een blokhut kopen dus erg handig. In deze blokhut kun je wat extra opslagruimte voor bijvoorbeeld keukengerei, servies en eten creëren. Ook kan in de blokhut een aansluiting voor elektriciteit en water worden aangelegd. Het is wel belangrijk om je te realiseren dat je daar wettelijke toestemming voor moet krijgen. Echter, als je deze toestemming niet krijgt betekent dit niet dat je de buitenkeuken niet kunt realiseren. In plaats van een elektrisch fornuis kun je bijvoorbeeld ook met gas of met een BBQ koken. Nog een tip is om een overkapping aan de blokhut toe te voegen, waaronder je een zithoek kunt maken. Daar kun je dan genieten van het eten, terwijl je een beetje uit de wind zit. Voor meer inspiratie kijk eens op deze site

De inrichting van de buitenkeuken

Je kunt de buitenkeuken geheel naar je eigen smaak inrichten. Hou je van een industriële en stoere stijl, pas dan bijvoorbeeld veel zwart en beton toe in de buitenkeuken. Deze stijl past erg goed bij een robuuste tuin. Als je het juist belangrijk vind dat de buitenkeuken past bij het natuurlijke geheel van je tuin, gebruik dan bijvoorbeeld veel hout in je buitenkeuken. Ook kun je dan wat planten in de buitenkeuken zetten, zodat de keuken een mooi geheel is met de rest van de tuin. Als je een meer romantische smaak hebt is een mediterrane uitstraling perfect voor je buitenkeuken. Door het gebruik van lichte kleuren en bijvoorbeeld een bakstenen muur waan je jezelf in Italië of Spanje. Zo is er voor iedere smaak een passende inrichting van de buitenkeuken!

Verlichting in de buitenkeuken

Zelfs op de mooiste zomeravonden wordt het op een gegeven moment wat schemerig. Met de juiste verlichting is het dan nog steeds heerlijk om in de tuin te zitten. Je kunt spotjes inbouwen in de overkapping van de blokhut, wat voor een sfeervolle uitstraling zorgt. Kies voor dimlicht, zo heb je tijdens het koken voldoende licht en kun je tijdens het eten de lichten gezellig wat dimmen. Lantaarns creëren ook veel sfeer in de tuin. Zet ze op tafel of hang ze aan de schutting en je tuin zal er gezellig uitzien! 

Met deze tips kan de inrichting van je buitenkeuken niet meer misgaan. Geniet van het koken en eten in de buitenlucht!

Previous «
Next »