Eetkamer inrichten: 5 handige tips

  • Joey
  • maart 22, 2022
  • Comments Off
Eetkamer inrichten 5 handige tips

De eetkamer wil je zo gezellig mogelijk inrichten. Het is immers de plek om samen te eten, te praten en te lachen. En of je eetkamer nu deel uitmaakt van de keuken of de woonkamer, het blijft een belangrijke plaats in huis. Wil jij een eetkamer inrichten? Met deze vijf handige tips kan je de eetkamer gezellig inrichten!

1. Eetkamer inrichten: banken of stoelen

Als je de eettafel in een hoek van de kamer kunt zetten, dan kan je langs de zijde waar de tafel bij de muur staat, een bank tegen de muur plaatsen. Uiteraard is het ook mogelijk om, in iedere ruimte, losse banken bij de eettafel te zetten. Dit brengt voor- en nadelen met zich mee. Banken zijn stijlvoller dan stoelen, maar ze zijn minder gemakkelijk te verplaatsen. Denk dus op voorhand goed na of je gebruik wilt maken van een of meerdere banken bij de eettafel, of dat je toch liever eetstoelen bij de eettafel plaatst.

2. Verschillende stoelen rond de eettafel

Kies je voor stoelen rond de eettafel? Weet dan dat het een echte trend is om verschillende soorten stoelen te gebruiken, in plaats van vier of zes dezelfde stoelen. Je kunt natuurlijk een paar dezelfde stoelen gebruiken, maar het is ook ontzettend leuk om voor een mix van verschillende stoelen te gaan. Dikwijls worden stoelen gekozen uit een bepaalde woonstijl, maar dit is natuurlijk niet verplicht. Door verschillende eetstoelen te kiezen, creëer je een speels effect aan tafel. En wat ook heel leuk is: iedereen kan op een stoel gaan zitten die hij of zij het meest comfortabel vindt.

tips Eetkamer inrichting

3. Een tafelkleed of tafelzeil

Vroeger had iedere tafel een dik tafellaken of tafelkleed. Inmiddels is dat niet meer het geval. Vandaag de dag wordt voornamelijk gekeken naar het uiterlijk van de tafel. Als de tafel mooi is en/of speciale eigenschappen heeft, dan is het natuurlijk een beetje zonde om er een tafelkleed over te gooien. In andere gevallen kan een tafelkleed juist wel een goed idee zijn, bijvoorbeeld als je kleine kinderen hebt die de tafel kunnen beschadigen. Ook als de tafel niet zo mooi is, maar wel nog goed genoeg om te houden, kan je er een tafelkleed op leggen.

Tafelkleed waterafstotend
Tafelkleed waterafstotend
Today Rond Tafelkleed
Today Rond Tafelkleed
Atmosphera Tafelkleed
Atmosphera Tafelkleed
Today Tafelkleed
Today Tafelkleed 

Als je een mooie tafel hebt, maar bang bent voor vuil of beschadigingen, dan kan je opteren voor een doorzichtig tafelzeil, zoals op onderstaande voorbeelden. Op die manier kan je de tafel wel gewoon blijven zien. 

Buiten tafelkleed
Buiten tafelkleed
Authentique Transparant Tafelkleed
Authentique Transparant Tafelkleed

4. Verlichting boven de eettafel

De eettafel moet goed verlicht zijn, want anders kan je natuurlijk niet zien wat je eet en wat je doet. Echter mag het licht ook niet te fel zijn. Daarom zal je moeten kiezen tussen verlichting die je mooi vindt en die handig is. Kies bij voorkeur warm licht zodat de tafel helder verlicht is maar niet te wit. Een dimbare lamp is eigenlijk perfect want hiermee kan je zelf bepalen hoe fel het licht moet zijn in een bepaalde situatie. 

Hier vind je alvast bijzondere lampen voor in de eetkamer ter inspiratie!

5. De eettafel gezellig inrichten

Tenslotte is het belangrijk om de tafel gezellig in te richten. Dit betekent niet dat je de tafel helemaal vol moet zetten met versieringen. Kies liever voor één mooie blikvanger op de tafel, bijvoorbeeld een mooie vaas met bloemen of een opvallende theelichthoudersset. Je kunt ook inspiratie halen uit het huidige seizoen om de tafel sfeervol in te richten, zoals een mooie lente tafel. Binnenkort is het ook Pasen en kan je de tafel gezellig inrichten voor een lekker Paasontbijt. Er zijn tal van mogelijkheden!

Eetkamer inrichten

Zo, met deze vijf tips kan je de eetkamer inrichten en maak je er een gezellige plek van om samen te eten en te praten. Kijk goed naar welke meubels bij elkaar passen en hoe je extra sfeer kunt creëren in de eetkamer. Door hier goed over na te denken, maak je van de eetkamer jouw favoriete plek in huis!

Previous «
Next »