Melkopschuimer aanschaffen? Let dan op deze punten!

  • Joey
  • november 18, 2020
  • Comments Off
Melkopschuimer kopen

Als je graag een heerlijke latte macchiato of cappuccino drinkt, mag een goede melkopschuimer niet ontbreken in jouw keuken. Hiermee maak je in een handomdraai vol en romig schuim. En zeg nou zelf, dat is toch veel lekkerder dan uit een cupje? Lees snel verder als je wil weten wat de beste melkopschuimers zijn! 

Een belangrijke keuze die je moet maken voordat je een melkopschuimer aanschaft, is of je voor handmatig of automatisch gaat. De handmatige melkopschuimer kost iets meer van je energie, omdat je, waarschijnlijk raad je het al, de melk handmatig moet schuimen. Dit type wordt ook wel de spiraal genoemd en deze laat je zelf in de melk zakken om het melk op te schuimen. Daarentegen is dit type wel een stuk goedkoper, zoals deze variant.

Melkopschuimer Elektrisch – Zwarte Handmatige Melkopschuimer – RVS Opschuimer

De automatische melkopschuimer bevat een kan waar je de melk in kan gieten en het apparaat doet de rest. Dit type kost wat meer geld, maar ook minder energie. Bijvoorbeeld deze variant die met één druk op de knop heerlijke koude of warme melkschuim maakt. Een automatische melkopschuimer heeft meer mogelijkheden, maar daardoor zijn er ook meer punten waar je op kan letten bij de aanschaf. Wij zetten het hieronder op een rijtje.

Philips Senseo CA6500/60 – Melkopschuimer – Zwart

Let op deze dingen wanneer je een melkopschuimer uitzoekt

  • Antikleeflaag

Een melkopschuimer met antikleeflaag voorkomt dat de melk aan de kan blijft kleven. Zo heb je minder kans op verbrande melk en is de kan na gebruik makkelijk schoon te maken. 

  • Automatische afslag

Wanneer er te weinig melk in de kan zit bij gebruik, kan het droogkoken. Een automatisch afslag voorkomt dit, doordat het apparaat automatisch uit gaat voordat dit gebeurt. Dit is handig voor je veiligheid en beter voor je apparaat. Kies bijvoorbeeld dit exemplaar met automatische afslag

KitchenBrothers Elektrische Melkopschuimer RVS 

Melkopwarmfunctie

Deze functie zit op de meeste melkopschuimers en betekent dat het apparaat de melk ook opwarmt naast dat het de melk schuimt. Wel zo handig voor warme koffies! Wat dacht je van deze schoonheid met bijgeleverde cappuccino sjablonen. Hiermee maak je sowieso de blits!

Smeg Melkopschuimer Crème 
  • Capaciteit

De capaciteit, oftewel de inhoud van de kan, ligt meestal tussen de 0,2 en 1,5 liter. Let bij de aanschaf van een melkopschuimer goed op de capaciteit. Maak je graag veel koffies tegelijkertijd of juist een enkele per keer? De juiste capaciteit hangt helemaal af van jouw gebruik. Kies bijvoorbeeld deze variant met 0,7 liter capaciteit als je graag meerdere koffies tegelijkertijd voorziet van een heerlijk schuimlaagje. 

Severin SM 3587 – Inductiemelkopschuimer Spuma 700 Plus

Hopelijk lukt het jou met deze tips om de juiste melkopschuimer voor jouw wensen te vinden. Nog meer tips over de lekkerste koffie thuis maken lees je hier

Previous «
Next »