Bijzondere lampen voor in de eetkamer

  • Keuken
  • juli 13, 2018
  • Comments Off

In een speciale eetkamer horen natuurlijk ook mooie design lampen. Welke lampen zijn het meeste geschikt in jouw opzet? En waar kan je deze het beste plaatsen?

Stijl

Voordat je meteen vol enthousiasme een design lamp wilt kopen, is het verstandig om je in te lezen welke lampen het beste bij jouw eettafel passen. De lampen moeten niet alleen mooi ogen, maar ook de functionaliteit is erg belangrijk: de tafel moet goed verlicht worden en wellicht wil je ook andere gedeelten rondom de tafel op laten vallen. Bedenk dus goed van tevoren wat je belangrijk vindt en welke stijl jij vooral mooi vindt.

Vintage

Wanneer je op zoek gaat naar lampen met een vintage look, dan vind je een ruim aanbod hiervan in de wereld van design en collecties. Bekijk bijvoorbeeld eens de lampen van Zuiver, zij hebben een groot en divers aanbod. Dit kunnen kleinere subtiele lampen zijn met een bijzonder design of juist grotere lampen met een verweerd design. Vaak kun je deze stijl ook met landelijke interieurs combineren, bijvoorbeeld door het gebruik van ontwerpen waarin hout is verwerkt. Zo krijg je een degelijke, stoere uitstraling.

Modern

Houd je van modern? Ook dan kan je in de collectie van Zuiver veel mooie, strakke design lampen vinden die bij jouw eetomgeving passen. Deze kenmerken zich door gladde texturen en unieke vormen met mooie afwerkingen waarbij er opvallende schroeven, stangen en standaards worden gebruikt om zo een speciale lamp te maken. De kleuren wit en zwart zijn daarbij een populaire combinatie die je terugvindt in de moderne inrichtingen.

Welke lamp kan ik het beste plaatsen?

Je kunt op diverse manieren je design lampen toepassen in het eetgedeelte. Je kunt ze boven je tafel hangen, denk daarbij aan spots in een modern jasje, spots inbouwen voor een nog strakkere afwerking, maar ook grotere lampen kan je een mooie eyecatcher laten zijn. Je kunt er ook voor kiezen om staande lampen te nemen om jouw eettafel op te laten lichten. Vaak vind je designs die hoog uitvallen waardoor er genoeg verlicht wordt. Ook kun je uiteraard voor wandlampen kiezen met de meest bijzondere designs. Als je niet zeker weet of de lichtval juist is, kan je je laten adviseren in een zaak waar verlichting wordt verkocht. Of bekijk diverse interieurs in woonbladen of online woonmagazines, vaak zie je hier veel praktische voorbeelden waar je zelf niet eens aan had gedacht.

Previous «
Next »