Welk type jaloezieën passen het beste bij je keuken?

  • Keuken
  • juli 14, 2018
  • Comments Off

Raamdecoratie: het mag dan misschien een niet zo belangrijk onderdeel lijken te zijn van de woning, het speelt wel degelijk een grote rol bij het creëren van een interieur dat zowel gezellig als functioneel is. Raamdecoratie komt in verschillende vormen, maar jaloezieën zijn toch wel een van de populairste en meest voorkomende. De voordelen van jaloezieën reiken ver, en steeds meer woningen en zelfs bedrijven kiezen dan ook voor deze raamdecoratie.

Net zoals alle andere vormen van raamdecoratie komen jaloezieën in uiteenlopende vormen. Daar een duidelijk zicht op hebben is van belang als je de beste keuze wil maken voor jouw woning!

De verschillende soorten jaloezieën

1. Houten jaloezieën

Jaloezieën bestaan vaak uit een bepaalde houtsoort – of dat nu gaat om gewoon hout of exotisch hout – en de voordelen daarvan reiken ver. Zo geeft dergelijke raamdecoratie de woning een gezellige, landelijke look. Ook wordt het hout na verloop van tijd mooier, waardoor ze na een aantal jaar een unieke look teweegbrengen in de ruimte.

2. Verticale jaloezieën

Jaloezieën die verticaal gericht zijn geven de ruimte een prachtige, luxueuze uitstraling. Dergelijke raamdecoratie wordt ook wel ‘Californisch jaloezieën’ genoemd, en zijn de beste keuze als je je woning een moderne, ruimtelijke indruk wil geven.

3. Rolgordijnen

Jaloezieën die op- en afgerold kunnen worden zijn uitermate geschikt voor kleine ruimtes met kleine ramen. Niet alleen zijn ze erg eenvoudig te bedienen, ze nemen ook weinig plaats in boven het raam waardoor er veel ruimte overblijft voor andere vormen van decoratie!

4. Schuifpanelen

Een andere populaire vorm van raamdecoratie zijn jaloezieën die open- en toegeschoven kunnen worden. Dergelijke jaloezieën vinden hun oorsprong in het Oosten, en zijn eveneens een ruimtebesparende oplossing voor woningen die wat kleiner zijn of voor wie een ruimtelijk effect wil creëren in huis.

5. Horizontale jaloezieën

Dergelijke jaloezieën zijn erg populair, en dat heeft zo zijn redenen: niet enkel kan deze raamdecoratie perfect op maat worden gemaakt, het is ook mogelijk om heel precies de lichtinval in de ruimte te bepalen door middel van de pvc of aluminium lamellen die horizontaal geplaatst zijn. Daarbij zal je vanaf de binnenkant van de woning alles goed zien buiten, maar mensen die buiten staan kunnen niet naar binnen kijken. De beste oplossing dus voor wie van meer privacy wil genieten!

De beste jaloezieën voor jouw woning

Bovenstaande voorbeelden zijn nog maar een greep uit de vele mogelijkheden als je zoekt naar jaloezieën. Van houten jaloezieën tot PVC modellen, verticale of horizontale lamellen, de mogelijkheden zijn uitgebreid. De zoektocht naar precies het juiste model is dan misschien niet altijd eenvoudig, het resultaat is wel een woning die net dat beetje extra heeft!

Previous «
Next »