Hoe keukenwerkbladen te organiseren

  • Joey
  • mei 26, 2023
  • Comments Off
keukenwerkbladen-organiseren

Keukentafels zijn voor de meeste gezinnen een verzamelpunt en de rommel lijkt nooit op te houden. Tussen spullen die je echt nodig hebt voor de maaltijd en alledaagse voorwerpen die op mysterieuze wijze de kamer binnendringen, zijn keuken oppervlakken constant in gebruik.

Gelukkig hebben we in de loop der jaren een paar methoden opgepikt die de hoeveelheid spullen die kostbare aanrecht ruimte nodig hebben drastisch kunnen verminderen. De meeste ideeën voor het organiseren van keukenwerkbladen kosten minimale tijd, moeite en investeringen, maar maken een groot verschil in hoe een keuken eruitziet en aanvoelt. Deze opbergoplossingen kunnen ook helpen om jouw dagelijkse routine te stroomlijnen. Houd keukenwerkbladen opgeruimd met deze slimme, ruimtebesparende oplossingen.

Dienblad

Dit idee voor het organiseren van het aanrecht ziet er niet alleen elegant uit, maar het is ook zeer functioneel. Een dienblad dat strategisch naast het fornuis is geplaatst, biedt plaats aan flessen olie en azijn, een zoutvaatje en, als het groot genoeg is, een pot keuken gereedschap. Een keramisch dienblad bij de gootsteen is ideaal om afwasmiddel en handzeep naast een schrobborstel of spons te bewaren. Of plaats er een bij het koffiezetapparaat om de ultieme koffiebar voor thuis te creëren met je favoriete mokken, suikers en siropen.

Een dienblad op het kookeiland kan worden gebruikt om te pronken met het decor en om overtollige rommel op te bergen. Voeg een organizer en een kleine bak toe om items te verzamelen die moeten worden gesorteerd en ergens anders moeten worden opgeborgen. Dit voorkomt dat allerlei items de keuken overnemen en maakt het afvegen van aanrechtbladen een fluitje van een cent omdat je maar één dienblad hoeft op te pakken. 

Houten dienblad old Dutch
Houten dienblad old Dutch
Leopold Vienna - Dienblad
Leopold Vienna – Dienblad

Kies een mand

Organisatie op het aanrecht kan lastig zijn als jouw gezin van verse producten houdt en vaak een grote hoeveelheid bij de hand heeft. Voor fruit en groenten die niet gekoeld hoeven te worden, zijn aanrecht manden de beste keuze. Overweeg echter om de ruimte te maximaliseren door verticaal te gaan.

zo-kun-je-keukenwerkbladen-organiseren

Een fruitmand met twee of drie niveaus neemt weinig oppervlakte in beslag en biedt tegelijkertijd opbergruimte. Een combimand met een banaan hanger is ook een slimme keuze. Of kies voor vierkante open stapelbakken in bamboe of metaal. Ten slotte besparen manden die aan de muur of het plafond hangen, ook ruimte op het aanrecht. Probeer individuele hangmanden of een gelaagde hangstijl in jute.

Gebruik zwevende planken

Als je keuken geen kastruimte heeft, overweeg dan om zwevende planken toe te voegen aan een blinde muur. Net als dienbladen zien open keukenplanken er mooi uit en dienen ze ook een doel. Gebruik ze om enkele van de omvangrijke items op te bergen die momenteel ruimte innemen op het aanrecht, zoals potten koffie en suiker. Of gebruik open planken om je verzameling snijplanken en kookboeken op te bergen, zodat ze niet in de weg staan ​​maar toch binnen handbereik zijn.

Hang wat haken op

Het is geen geheim dat kleine keukens hun eigen opslag uitdagingen hebben. En als zowel de lade als de ruimte op het aanrecht beperkt is, kan kookgerei snel rommelig worden. Overweeg om ze aan de muur te hangen in plaats van een te grote pot of keukengerei in een la te proppen. Een eenvoudig aan de muur gemonteerd rek met S-haken kan helpen om keukengerei netjes op te bergen en binnen handbereik te houden tijdens het bereiden van een maaltijd.

Overweeg een magnetisch messenrek

Een messenblok kan ook een flink stuk kostbare ruimte op het aanrecht in beslag nemen. Een magnetische messenstrip is een slimme ruimtebesparende oplossing. Doe je onderzoek om het beste messenrek voor jouw behoeften te bepalen; een rek van goede kwaliteit moet sterk genoeg zijn om je messen vast te houden zonder dat je je zorgen hoeft te maken over ongelukken.

Wees slim met apparaten

Een van de regels van de keukenorganisatie is om de werkbladen zo vrij mogelijk te houden. Dat is bijna onmogelijk als het bezaaid is met grote en kleine apparaten. Sommige apparaten die regelmatig worden gebruikt, zoals het koffiezetapparaat en de broodrooster, verdienen een vaste plek op het aanrecht als het je dagelijkse routines makkelijker maakt. Overweeg voor al het andere alternatieve plekken om de apparaten uit het zicht te houden. Onderkasten zijn ideaal voor items die je wekelijks tevoorschijn haalt, terwijl kasten boven een magnetron of koelkast zelden gebruikte apparaten kunnen opbergen. 

Hoe-keukenwerkbladen-te-organiseren

Extra opslag in kasten

In plaats van maatbekers en lepels op het aanrecht te bewaren of ze in lades te schuiven, kun je dit unieke idee voor keuken opslag eens proberen. Installeer kleine, individuele haken aan de binnenkant van een kastdeur, bij voorkeur in de buurt van de plek waar je het meeste bakt en kookt. Geef elke kop en lepel zijn eigen haakje en label met daarop duidelijk de inhoud, zodat je snel kunt pakken wat je nodig hebt.

Previous «
Next »