Dit zijn de meest geschikte vloeren voor een keuken

  • Keuken
  • juni 13, 2023
  • Comments Off
Wat kost een gietvloer

Overweeg je een renovatie van de keuken in huis? Bij een dergelijke renovatie wordt vaak niet alleen gekozen voor het vervangen van de keuken zelf, maar ook voor het vernieuwen van de vloer. Een vloer kan door de dagelijkse belasting versleten zijn geraakt. Daarbij wil je een keukenrenovatie mogelijk combineren met de aanleg van vloerverwarming in deze ruimte. Voor het aansluiten van vloerverwarming zal de vloer open moeten worden gehaald. Daar komt nog bij, dat je huidige vloer mogelijk niet geschikt is voor de combinatie met vloerverwarming. Wat is het meest geschikte type vloer voor de keuken? Ga je bijvoorbeeld voor een houten vloer of een gietvloer? Wat kost een gietvloer, mocht deze oplossing het meest aantrekkelijk zijn? In dit artikel vind je meer informatie over het kiezen van een geschikte vloer voor de keuken in huis. 

Zoek naar een vloer die vochtbestendig is 

Bij het renoveren van de vloer in de keuken is het allereerst zaak om te letten op de vochtbestendigheid ervan. Je wilt voorkomen dat er al snel kringen in de vloer ontstaan, op het moment dat je wat vocht laat vallen. In een keuken ontkom je haast niet aan dat laatste. Denk aan de druppels water die op de vloer vallen bij het wassen van verse groenten of fruit. Een voorbeeld van een vochtbestendige vloer is een vloer van beton ciré. Dit type gietvloer is niet alleen vochtbestendig, maar daarnaast zeer duurzaam en een stijlvolle toevoeging aan het interieur in huis. Ook een vloer van vinyl of PVC kan interessant zijn. 

Combinatie van een vloer met vloerverwarming 

Zoals eerder in dit artikel aangehaald werd, combineert men een renovatie van de keuken regelmatig met het aansluiten van vloerverwarming. Niet iedere vloer valt goed met vloerverwarming te combineren. Denk aan een houten vloer: het hout is al snel te dik, waardoor het lang duurt voordat de temperatuur in een ruimte stijgt. Overigens zal een houten vloer al snel afvallen in de keuken; dit type vloer is bepaald niet vochtbestendig. Het maakt dat er kringen in de vloer ontstaan of nog erger, dat de vloer komt gaat staan. In het geval van kringen zou je de houten vloer opnieuw moeten schuren en lakken. Laat je dit door een professional doen, dan kost het al snel honderden euro’s. 

Hygiëne van een vloer in de keuken 

Een derde belangrijke factor bij het vergelijken van verschillende vloeren voor keukens is de hygiëne hiervan. Het voordeel van onder meer een gietvloer is het ontbreken van naden. Deze naden ontstaan wel tussen de planken van een PVC-vloer. Het is haast niet te voorkomen dat er vuil in deze naden achterblijft. Het periodiek stofzuigen en dweilen van de vloer zal onvoldoende helpen om het vuil uit deze naden te houden.

Previous «
Next »