Zo maak je de ideale buitenkeuken!

  • Keuken
  • december 10, 2022
  • Comments Off
buitenkeuken maken

Als het op koken aankomt, kunnen de meeste maaltijden die je normaal gesproken binnen maakt, ook in een buitenkeuken worden bereid… en jouw favoriete gerechten smaken misschien zelfs beter als ze buiten worden bereid. Met heerlijke aroma’s en smaken kan barbecueën een geheel nieuw element toevoegen aan jouw gebruikelijke maaltijden, iets wat je in een keuken binnen niet kunt doen.

Buiten koken is niet beperkt tot de eenvoudige houtskool- en propaan grills waar velen aan gewend zijn. Moderne keukens die zijn ontworpen voor in de tuin, kunnen zijn voorzien van hightech apparaten en geavanceerde componenten om een ​​gebruiksvriendelijke, luxueuze ruimte te creëren voor een buitenleven. Daarnaast kan de ruimte worden aangekleed zoals je wil, met een lounge set, kunstgras op de grond… de mogelijkheden zijn onbeperkt! Denk je er aan om ook een buitenkeuken te maken? Bekijk de volgende ontwerptips voor het plannen van een buitenkeuken die het beste bij jouw behoeften past.

Onderzoek de verschillende soorten buitenkeukens

Het bepalen van het beste type buitenkeuken voor jouw tuin hangt af van je budget, levensstijl en ruimte. In principe kan een buitenkeuken een grill bevatten en onderdelen zoals een buitenbar. De indeling kan echter zo extravagant zijn als je wil: net als bij andere thuis projecten kun je creatief zijn bij het kiezen van wat je wil.

Bepaal eerst of je een volledig functionele keuken of een eenvoudige opstelling wil. Van daaruit kun je bepalen wat essentieel is, en of jouw budget en smaak ruimte hebben voor de extra’s. Houd er rekening mee dat het buiten is: de buitenkeuken moet tegen de elementen kunnen, of goed kunnen worden afgedekt in de winter.

Beoordeel de beschikbare ruimte

Als je een hele grote tuin hebt, is het misschien een uitdaging om ervoor te zorgen dat je niet te ver van het huis hoeft te lopen om bij de buitenkeuken te komen. De meeste tuinen zijn echter niet zo groot, waardoor er minder keuze is voor de locatie van een barbecue en een buitenkeuken. Gelukkig kunnen zelfs kleine buitenkeukens tal van opties bieden op het gebied van apparaten, sanitair en werkruimte.

Meet je hele ruimte om te bepalen welke apparaten prioriteit moeten krijgen (en of je ruimte hebt voor elke must-have op je lijst). Zodra je het gebied hebt bepaald waarmee je moet werken, kun je beginnen met het kiezen van specifieke items en aan de indeling gaan denken.

Kies tussen permanente en verplaatsbare opties

Als je huurt of van plan bent om de komende jaren te verhuizen, rust je je buitenkeuken het beste uit met apparaten die je kunt meenemen. Een stand-alone grill kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met draagbare karren om te gebruiken als doe-het-zelf werkplek of een barbecue-eiland dat rolt.

Als je jezelf niet op korte termijn ziet verhuizen, dan is een vaste buitenkeuken misschien een bevredigend project om te ontwerpen en te bouwen. Bepaal een handige en veilige locatie en begin na te denken over materialen die passen bij de buitenkant van jouw huis. In sommige gevallen is het handig om een ​​aannemer in te huren die je kan helpen om te voldoen aan jouw wensen.

Stel een budget in

Maak een begroting en werk daarbinnen. Essentiële zaken zoals materialen, apparaten en arbeid en ook keukenaccessoires kunnen gemakkelijk uit de hand lopen, dus begroot niet te krap. Bijkomende kosten zijn onder meer het inschakelen van een ontwerper, het kopen van gereedschappen en het inhuren van professionele hulp voor zaken als elektriciteit en loodgieterswerk. Vraag altijd om offertes van lokale professionals voordat je aan het werk gaat, deze essentiële stap helpt je de verwachte kosten goed in te schatten.

Previous «
Next »