Verticale radiatoren in de keuken, je ziet het steeds vaker

  • Keuken
  • juli 23, 2018
  • Comments Off

Radiatoren zijn vaak nog een ‘noodzakelijk kwaad’ waar we niet altijd raad mee weten. De standaard radiatoren nemen veel plaats in op een muur. Op die plaats kun je geen meubelen tegen je muur plaatsen. Designers gaan al lang de uitdaging aan om radiatoren te ontwerpen die zowel een hoge capaciteit hebben als weinig ruimte innemen. Een heel aantal van dit type radiatoren vind je bijvoorbeeld op radiatoraanbiedingen.nl. Laat je inspireren en kies voor een stijlvolle radiator. Want ook je keuken verdient op dit vlak alle aandacht.

Verticale radiatoren: ideaal voor de keuken

Ook al worden onze keukens alsmaar groter, we merken vaak dat we ruimte te kort komen. En geef toe: als je moet kiezen om je muren te besteden aan kasten of aan radiatoren, dan kies je wel voor kasten, niet? Toch heb je nood aan een radiator in je keuken. Daarom kiezen heel wat mensen tegenwoordig voor een verticale radiator. Deze kun je makkelijk kwijt in een verloren hoekje of op het smalle stukje muur tussen twee deuren bijvoorbeeld.

Spieken bij de badkamers

In de badkamer hebben we al langer het nut ingezien van een verticale radiator. Ook je badkamer is vaak niet zo groot en je kunt niet altijd een brede horizontale radiator kwijt. Ontwerpers hebben de modellen voor de badkamer aangepast. Zo bestaat er bijvoorbeeld de badkamer radiator met de mogelijkheid om je handdoeken te drogen te hangen. Het is dan ook logisch dat dit principe overgenomen wordt in de radiatoren voor de keuken. Ook daar kun je best wel een ‘droogrek’ gebruiken.

Stijl en functionaliteit tegelijkertijd

De keuken is een volwaardige leefruimte geworden. Je brengt er vaak meer tijd in door dan in je woonkamer of slaapkamer. Daarom mag je radiator er best wel stijlvol uitzien. En gelukkig bestaan horizontale radiatoren in alle stijlen: strakke lijnen of meer klassieke vormen, horizontale of verticale lamellen of volledig vlak. Je hebt keuze tussen verschillende kleuren en afwerking: wit, zwart of RVS bijvoorbeeld. Bij veel van deze ontwerpen kun je een bijhorende handdoekbeugel verkrijgen. En uiteraard bestaan er diverse afmetingen.

Advies is cruciaal

Een radiator, verticaal of horizontaal, functioneert pas perfect als hij de ideale capaciteit heeft. Vraag advies aan de verkoper. Hij zal jou precies kunnen zeggen welke radiator jij nodig hebt. Voeg hierbij je eigen smaak en je vindt gegarandeerd de ideale radiator voor jouw keuken.

Previous «
Next »