Nieuwe look voor je keuken: 5 goedkope tips

  • Vanessa
  • oktober 6, 2020
  • Comments Off
Nieuwe look voor je keuken

Een nieuwe keuken kopen die er ook nog eens prachtig uitziet: dat kost vaak een flinke hap uit het budget. Als je een mooie keuken gespot hebt voor een zacht prijsje, dan val je wellicht achterover van de montageprijs. Gelukkig is het niet altijd nodig om een nieuwe keuken aan te schaffen. Is je keuken eigenlijk nog prima, maar wil je graag een nieuwe look? Dan kan je dat ook creëren door wat kleinere dingen aan te passen. Deze dingen hoeven echt geen honderden euro’s te kosten. Geef je keuken een nieuwe look met deze goedkope tips!

1. Nieuwe look voor je keuken: een nieuwe kraan

Veel keukens zijn uitgerust met een standaard kraan. Deze neutrale kraan is meestal prima en past goed bij de rest van het interieur. Je verwacht het misschien niet, maar door de kraan te vervangen, krijgt je keuken meteen een andere uitstraling. Het voordeel van een nieuwe kraan is dat je zelf kunt kiezen hoe duur je gaat. Een basic kraan vind je vaak al voor vijftig euro. Unieke kranen zijn vaak duurder, maar vanaf tachtig euro vind je al mooie exemplaren.

2. Nieuwe keukentafel en stoelen

Een nieuwe keukentafel en stoelen kopen is natuurlijk niet heel goedkoop, maar wel goedkoper dan een volledig nieuwe keuken. Daarnaast is het een stuk gemakkelijker om te monteren! In de keuken zijn de keuken en stoelen als het ware blikvangers. Heb jij een oude keukentafel en ben je er een beetje op uitgekeken? Dan kunnen een nieuwe keukentafel en stoelen zorgen voor een compleet nieuwe look!

3. (Eetbare) planten in de keuken

Veel mensen hebben planten in de woonkamer staan, maar opvallend minder in de keuken. Dat is best zonde, want planten in de keuken zien er ontzettend leuk uit en ze fleuren de ruimte helemaal op! Wanneer je in de keuken alleen planten wilt die er echt passen, dan kan je een paar eetbare plantjes aanschaffen. Plaats bijvoorbeeld wat potjes met basilicum, munt en tijm op het aanrecht. Als je dan aan het koken bent, kan je meteen wat kruiden van de plantjes plukken om je gerecht meer smaak te geven.

4. Keukenlamp vervangen

In principe zijn inbouwspots in de keuken best oké, alleen zijn deze niet echt sfeervol. Plaats liever een mooie hanglamp voor een nieuwe look voor je keuken, bijvoorbeeld boven de keukentafel. Met een hanglamp trek je alle aandacht naar dit gezellige eethoekje! Het grote voordeel aan hanglampen is dat je ze in allerlei kleuren, soorten en maten hebt. Hierdoor vind je sowieso een hanglamp die perfect aansluit bij je interieur. In dit artikel lees je meer over het belang van goede verlichting in de keuken

5. Nieuwe keukenaccessoires

Een laatste goedkope tip is om nieuwe keukenaccessoires te kopen. Ook hierbij kan je zo duur gaan als je zelf wilt. Zo kan je bijvoorbeeld nieuwe glazen en mokken kopen, nieuw bestek of een geheel nieuw servies. Nieuwe thee- en vaatdoeken kopen is ook een optie en is helemaal niet duur. Vergeet ook zeker de muurdecoratie in de keuken niet. Met een leuke keukenposter geef je de keuken meteen een nieuwe look. Hieronder zetten we alvast een paar posters op een rijtje. Welke keukenposter is jouw favoriet?

Previous «
Next »