Houd je etenswaren langer vers door hersluitbare zakjes te gebruiken!

  • Keuken
  • september 24, 2020
  • Comments Off
hersluitbare zakjes

Lekker een avond televisie kijken op de bank met een goed glas wijn en een zak chips erbij. Het is weer zo’n avondje dat je even geen zin hebt om iets anders te doen en met veel plezier kijk je al uit naar het moment dat je straks op de bank kunt ploffen. Een glaasje wijn pakken en even op zoek naar die zak chips die je een paar dagen geleden geopend hebt toen je ’s avonds zat te werken. 

Je humeur krijgt gelijk een flinke domper als je in de gaten krijgt dat je chips zacht en taai geworden zijn. Je had de zak nog wel zo goed dichtgevouwen een paar dagen geleden toen je hem weer in de kast legde. Helaas is die opengesprongen en is er van die krokante smaakvolle chips niet veel meer over dan een wat taaie aardappel schillen waar een beetje kruiden op zitten. 

Chips en nootjes blijven langer vers in een hersluitbaar zakje

Heb je er ook zo’n hekel aan dat je etenswaren snel hun smaak verliezen of oud worden in de verpakking waarin ze geleverd worden? Dan zijn hersluitbare zakjes de oplossing! Nadat je uitgesmikkeld bent en klaar staat om naar bed te gaan, doe de overgebleven snacks (zoals bijvoorbeeld chips of nootjes) gemakkelijk in een hersluitbaar zakje en berg deze op in de kast om ze over een aantal dagen er weer bij te kunnen pakken zonder dat je snacks hun smaak verloren zijn. 

Daarnaast zijn hersluitbare zakjes natuurlijk ook voor heel veel andere dingen te gebruiken. Ze zijn vriezerbestendig, zodat je bijvoorbeeld ook groenten en fruit gemakkelijk kunt invriezen in een hersluitbaar zakje. Als bijkomend voordeel is er daarnaast natuurlijk nog het feit dat je de hersluitbare zakjes gewoon af kunt wassen en daarna opnieuw kunt gebruiken. Op deze manier ben je ook verantwoordelijk voor een stuk minder afval en kun je op een veel duurzamere manier gebruik maken van verpakkingsmaterialen. 

Vaarwel met de boterhamzakjes! Hersluitbare zakjes zijn opnieuw te gebruiken en daarom een stuk duurzamer!

Ook het lunchpakketje van de kinderen kun je gemakkelijk in een hersluitbaar zakje aan ze meegeven. Tegen de tijd dat de lunchtijd aanbreekt kunnen ze dan probleemloos genieten van een lunch die nog net zo vers is als toen je deze ’s ochtends vroeg inpakte. Ze hebben inmiddels ook al geleerd dat ze de zakjes gewoon mee naar huis moeten nemen, zodat je deze de volgende dag opnieuw weer kunt gebruiken. Dat is net even wat anders dan die ellendige boterhamzakjes die je zelf vroeger altijd vanuit huis mee kreeg.

Previous «
Next »