Airfryer gebruiken: 6 veelgemaakte fouten

  • Vanessa
  • juli 6, 2022
  • Comments Off
Airfryer gebruiken 6 veelgemaakte fouten

Een airfryer is een gezonder alternatief van frituren, maar je kunt er nog veel meer dingen in maken zoals kip en snacks. Daarom is een airfryer één van de meest populaire keukenapparaten. Alleen moet je dit apparaat wel goed gebruiken. In dit artikel zetten we zes veelgemaakte fouten op een rijtje waardoor jij straks het beste uit jouw airfryer haalt!

1. Airfryer niet voorverwarmen

Eigenlijk hoef je een airfryer niet voor te verwarmen, maar toch doe je dit beter wel. Als je het voorverwarmt, krijgt de airfryer de juiste temperatuur en het mandje ook. Op die manier wordt je eten meteen gefrituurd in plaats van eerst gestoomd, waardoor het beter gaat smaken.

2. Mandje te vol stoppen

Dikwijls is het mandje van een airfryer niet heel groot, maar toch probeer je er vaak zoveel mogelijk eten in te stoppen. Dit is niet handig want zo wordt het eten niet gelijkmatig bruin. Daarnaast wordt het eten niet gaar of krokant en duurt het vaak veel langer. Dit heeft als resultaat dat het eten niet lekker is. Om dit te voorkomen, kan je het beter verdelen in meerdere rondes.

3. Niet genoeg schoonmaken

Geef toe: maak jij de airfryer na ieder gebruik schoon? Nee? Eigenlijk zou je dat wel moeten doen. Er blijven namelijk een heleboel etensresten achter in het mandje en verwarmingselement. Wanneer je het toestel niet grondig schoonmaakt, dan smaakt je eten de volgende keer naar oude olie en wat er de vorige keer is in gemaakt. Niet erg smakelijk dus! Heb je alleen iets opgewarmd? Dan is het voldoende om er een vochtige doek doorheen te halen. 

Philips Airfryer Essential HD9252:90
Philips Airfryer Essential HD9252:90
Philips Airfryer XXL Premium HD9650:90
Philips Airfryer XXL Premium HD9650:90
MOA Airfryer
MOA Airfryer

4. Niet schudden

Ook dit is eigenlijk niet nodig, maar het zorgt er wel voor dat je eten lekkerder smaakt. Door het eten om te draaien, wordt het een stuk krokanter. Gelukkig is dit helemaal niet moeilijk. Doe de airfryer open en schudt het eten om. Je hoeft je hierbij niet te haasten want de airfryer verliest geen warmte als je die even opendoet. Wel zo handig!

5. Er valt eten door het mandje 

In het mandje van de airfryer zitten gaatjes zodat de lucht goed kan circuleren. Dit heeft echter één nadeel: wanneer de aardappelen of groenten te klein zijn gesneden, kunnen ze door het mandje vallen. Hierdoor gaan ze verbranden op de bodem waardoor het eten verbrand gaat smaken. Let er dus op dat het eten niet door het mandje kan vallen als je straks wilt genieten van je maaltijd.

6. Het toestel staat op de verkeerde plek

Tenslotte is het belangrijk dat de airfryer op een goede plek staat. Dit toestel is zo gemaakt dat het op je aanrecht kan staan. Echter blijft het ruimte in beslag nemen en daarom zetten veel mensen het toestel in een hoekje op het aanrecht. Hierdoor kan het gebeuren dat het apparaat zijn lucht niet goed kwijt kan, waardoor het eten er slap uitkomt. Niet zo ideaal dus.

Onze tip? Zet de airfryer in het midden van je aanrecht als je gaat bakken. Op die manier is er genoeg ruimte aan de zij- en achterkant. Gebruik je hem niet? Verplaats hem dan naar het hoekje van het aanrecht.

Eden Appliances - Eden ED-7005
Eden Appliances – Eden ED-7005
Philips Airfryer XXL Premium HD9867:90
Philips Airfryer XXL Premium HD9867:90
Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer
Tristar FR-6980 Mini Crispy Fryer
Previous «
Next »