Airfryer, wat is het?

  • Keuken
  • november 30, 2021
  • Comments Off
airfryer

Een airfryer is momenteel één van de meest populaire keukenapparaten. Je kunt ermee verwarmen, frituren, bakken of grillen en dat maakt het een multifunctioneel product. Ben je benieuwd hoe een airfryer werkt, waarvoor je een het gebruikt en wat de voordelen zijn? Lees dan snel verder!

Zo werkt een airfryer

Een airfryer is een keukenapparaat dat werkt door middel van hete lucht. Het apparaat warmt de lucht op tot het warm genoeg is om ermee te bakken, frituren, grillen of verwarmen. Het apparaat is al binnen enkele minuten opgewarmd en daardoor is je eten snel bereid. Doordat de hete lucht door het hele apparaat ronddraait, wordt het eten overal warm en gaar. 

Dit zijn de voordelen van de airfryer

Er zijn meerdere redenen waarom je een airfryer aan zou schaffen. De belangrijkste redenen lichten we hieronder toe:

  • Een airfryer is een stuk gezonder dan de frituur: de producten bevatten tot 90% minder vet dan wanneer je je friet en snacks in de frituurpan bereidt. 
  • Naast het frituren kan je met de airfryer nog veel meer. Je kan er ’s ochtends namelijk je broodjes in doen, daarna kan je ’s middags een taart bakken in de airfryer en ’s avonds kan je je vis erin bereiden. 
  • Een airfryer geeft niet veel vieze luchtjes af, nadat je hem hebt gebruikt zal je dus weinig last hebben van stank in huis. Het apparaat is daarom erg geschikt om in de keuken te gebruiken.
  • Je hebt niet veel onderhoud aan een airfryer. Het gebruikt geen frituurvet die je om de zoveel tijd moet vervangen. Alleen het mandje zal om de zoveel tijd even schoon gemaakt moeten worden, maar dit ligt eraan wat je er allemaal in bereidt.
  • Tot slot is een airfryer niet duur in de aanschaf en is het multifunctioneel. Wanneer je kiest voor een budget keuken en geen hoogstaande oven hebt is de airfryer een mooie en goede oplossing. 

Waar kan je het plaatsen?

Omdat de airfryer niet veel stankoverlast geeft plaatsen veel mensen hem gewoon in de keuken. Wel moet je opletten dat niet ieder werkblad hittebestendig is. Je kan de airfryer wel op een ondergrond zetten die hittebestendig is, bijvoorbeeld een houten snijplank.

Persoonlijk advies

Ben je op zoek naar keukeninspiratie? In onze keukenwinkels staan onze deskundige adviseurs voor je klaar in een van onze keukenwinkels. Kitchen4all biedt keukens voor iedereen. ‘Zoveel mensen, zoveel wensen’, daarom beginnen wij altijd met het leren kennen van onze klant. Onze adviseurs geven je onafhankelijk advies over het inrichten van je complete keuken. Samen gaan we op zoek naar jouw droomkeuken!

Previous «
Next »