Hoe krijg je snel gourmet geur uit huis?

  • Joey
  • december 1, 2021
  • Comments Off
Hoe krijg je snel gourmet geur uit huis

Hou jij ook zo van gourmetten, en dan vooral met de feestdagen? Wij ook! Gourmetten is de ideale manier om uitgebreid te dineren zonder uren in de keuken te moeten staan. Jammer genoeg blijft er altijd een vieze gourmet geur in huis hangen. Maar geen zorgen: met deze tips krijg je snel gourmet geur uit huis. Daarnaast vertellen we hoe je een gourmet geur in huis kunt voorkomen!

1. Gourmet geur in huis voorkomen

Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt ook voor die vieze gourmet geur. Probeer de ruimte zoveel mogelijk te ventileren tijdens het gourmetten. Je kunt bijvoorbeeld het raam openzetten, maar denk ook aan de ventilatieroosters of afzuigkap. Als je tijdens het gourmetten reeds last hebt van de geur, steek dan (geur)kaarsen of wierook aan tijdens het gourmetten om de vieze geur te vermijden.

2. Een bord met schoonmaakazijn

Je krijgt ook een gourmet geur uit huis door een diep bord met schoonmaakazijn op de verwarming te plaatsen. Doe dit bij voorkeur voordat je naar bed gaat. Hierbij is het wel belangrijk dat de verwarming een nachtje blijft aan staan. Door de hitte van de verwarming verdampt de azijn en verspreidt de azijn zich over de hele kamer. De volgende ochtend zal je wakker worden in een fris ruikend huis en is er geen gourmet geur meer te bespeuren!

Heb je nog wat schoonmaakazijn over? Giet de azijn niet weg, maar gebruik het om je koffiezetapparaat te ontkalken of om een aangebrande pan schoon te maken.

3. Gourmetgeur verwijderen met koffie

Na het gourmetten kan een kop koffie heerlijk smaken. En laat die kop koffie nu net de oplossing zijn tegen een vieze gourmet geur! Een paar kommetjes gemalen koffie in de ruimte zetten is reeds voldoende om de gourmet geur te verwijderen. Mag het nog een beetje sneller gaan? Dan kan je de koffie met water mengen en dit op een laag vuurtje zetten. 

4. Laurierbladeren

Tenslotte kan je een gourmet geur uit huis krijgen met behulp van laurierbladeren. Leg een paar laurierblaadjes in de pannetjes van je gourmetstel. Door de laurier te verbranden, kan je makkelijk en snel die gourmet geur uit huis verwijderen. Mooi meegenomen is dat de geur zeer ontspannend werkt. Als dat geen win-win situatie is, dan weten wij het ook niet meer!

gourmet geur uit huis krijgen

Zo, dit zijn een aantal manieren om die vervelende gourmet geur uit huis te verwijderen. De kans is groot dat je één van deze middelen gewoon in huis hebt. Vanaf nu hoef je je dus geen zorgen meer te maken over de vieze geur in huis en kan je optimaal genieten van je gourmet én van een fris huis na de feestdagen!

Previous «
Next »