Handige tips voor het reinigen van je oven

  • Keuken
  • december 4, 2016
  • Comments Off

Het reinigen van je oven hoeft helemaal geen vervelend huishoudelijke klusje te zijn

De oven schoonmaken nadat deze is gebruikt voor wat heerlijke gerechten of baksels. De meeste mensen vinden dit een heel vervelend karwei. Dit komt vooral omdat men vaak niet goed weet hoe je dit het beste kunt doen. Een paar handige tips om de oven te reinigen helpen om je oven weer snel schoon te krijgen.

Het schoonmaken van de oven kan op verschillende manieren.

Tip 1 Met een goed heet sopje en een klein scheutje spiritus

Maak een goed heet sopje en voeg hier een klein scheutje spiritus aan toe. Mocht je hier mee aan de slag aan zorg wel voor een beetje ventilatie. Pak een sponsje en poets hier mee de vuile delen van de oven. Daarna even goed naspoelen met een ruime hoeveelheid koud water.

Tip 2 Een ovenreiniger in spuitbus of spuitflacon

Het is misschien niet de meest milieuvriendelijke manier om de oven te reinigen. Maar wel heel doeltreffend. Koop een ovenreiniger in spuitbus of flacon.Deze kun je onder andere kopen in de supermarkt of bij de drogist. Spuit alle vuile delen van je oven in met het schuim dat uit de spuitbus komt. Dit heeft iets weg van scheerschuim. Het schuim zorgt ervoor dat alle het aangekoekte vet loskomt. Is je oven heel erg vies of vuil? Laat dit dan drie uur intrekken. Bij een minder vuile oven is een uur al genoeg. Je veegt het schuim of het middel daarna heel gemakkelijk met een schuursponsje weg. Dan nog even goed na poetsen met een doekje en de oven is weer schoon en fris.

oven-reinigen

Tip 3 De oven reinigen door middel van het strooien van zout

Soms bak of bereid je iets in de oven en mors je een klein beetje er naast. Dit kun je gelijk schoonmaken door er wat zout op te strooien. Doe dit op het moment dat de oven nog warm is. Als de oven is afgekoeld kun je het zout met het vuil heel gemakkelijk even weg borstelen.

Tip 4 De oven schoonmaken met groene zeep en ammoniak

Een oven reinigen kan met behulp van groene zeep en ammoniak. Maar let wel op zorg voor voldoende ventilatie als je ammoniak gaat gebruiken. Eerst smeer je heel de afgekoelde oven ruim in met groene zeep. Zet er dan een schaaltje ammoniak in. laat dit een nachtje zo staan. Dan haal je het schaaltje ammoniak eruit.Dan nog even grondig uitpoetsen met een sopje en daarna met een ruime hoeveelheid koud water naspoelen.Met als eindresultaat een blinkend schone oven.

Previous «
Next »