Anti aanbaklaag pannen; Do’s and don’ts

  • Keuken
  • december 4, 2016
  • Comments Off

Sommige mensen vragen zich af welke de beste en veiligste anti aanbakpan is. Er zijn veel goede soorten maar in werkelijkheid wordt de levensduur van de anti aanbakpan bepaald door het onderhoud en het in optimale staat houden het juiste gebruik ervan. Een anti- aan bakpan is een duurzaam keukengereedschap maar er zijn toch een aantal nuttige tips waar je als gebruiker rekening moet mee houden.

Bewaar ze op een goede manier

De pannen moeten schoon en droog worden opgeslagen. Er mogen geen andere pannen op gestapeld worden om de anti aanbaklaag binnen in de pan niet te beschadigen.

Gebruik geen metalen schuursponsjes

Schuursponsjes met metaaldraadjes kunnen de anti aanbaklaag beschadigen waardoor er stukken afschilferen tijdens het gebruik. Gebruik van plastic of silicone reinigingsmateriaal zijn het veiligste om uw anti aanbakpan niet te beschadigen

Niet koken op hoog vuur

Koken op een te hoge hitte kan de beschermlaag beschadigen, bovendien is de damp die dan ontstaat schadelijke voor mens en dier. Koken op lage of middelhoge temperatuur is het veiligste.

anti-aanbaklaag

Vertrouw teflon pan als een veilig product

Na meer dan veertig jaar gebruik van de teflon pan door de consument en diverse laboratoriumtests is het ondertussen wel duidelijk dat pannen gemaakt met een teflonlaag veilig zijn voor zowel thuis als voor commercieel gebruik bij normale kooktemperaturen.Er is zelfs bewezen dat, wanneer een gebruiker in een zeldzaam geval een tukje teflon van de anti-kleeflaag per ongeluk zou innemen dit niet giftig is en het lichaam weer verlaat zonder opgenomen te worden in het bloed. Teflon gecoat keukengerei mag je vertrouwen als het veiligste non-stick kookgerei in de wereld.

Als je op zoek bent naar de veiligste niet-aanbak pan online, kun je er een hele reeks van Teflon-coating kookgerei vinden. Je kunt er een heel assortiment van potten, pannen, wokken en braadpannen vinden die ontworpen zijn om het koken oneindig veel gemakkelijker te maken.

Previous «
Next »