Keuken inrichting

  • Keuken
  • december 1, 2016
  • Comments Off

De ideale keuken inrichting

Als je je keuken wilt inrichten, kom je vaak in een wirwar van aanbod terecht. Maar waar geef je de voorkeur aan als je een keuken gaat inrichten? Wil je een keuken inrichting, met alles binnen handbereik? Of ben je bereid de spullen achter uit de onderste laatjes te vissen, omdat je geen ruimte onbenut wilt laten in je keuken.

De ideale keuken inrichting bestaat niet; het hangt af van wat je belangrijk vindt in je keuken. Ook je eigen lengte en mobiliteit is van belang. Voor lange mensen is het keukenblad vaak te laag en daardoor kan het rugklachten veroorzaken. Daarnaast zijn keukens voor mensen die niet lang kunnen staan, onpraktisch. Een hoog-laagkeuken kan dan het alternatief zijn: een keuken waar je in kunt rijden met je trippelstoel of rolstoel en overal bij kunt. Hierover zou je je kunnen laten informeren via WMO of een plaatselijk bedrijf dat deze voorzieningen levert.

Handige keukenaccessoires

Het uiterlijk van je keuken is dus persoonlijk. Maar er zijn een aantal zaken die in elke keuken thuishoren:
– een messenblok
Je zou het misschien niet zeggen, maar het scheelt echt als je het juiste mes gebruikt. Een vleesmes is geen alternatief voor een broodmes en een fileermes zet je niet op een gaar stuk vlees.
– Een mixer
Een goede mixer is fijn als je houdt van het maken van desserts, gebak, koek en brooddeegproducten. Voor de meeste toepassingen volstaat een handmixer. Maar de luxere versies kunnen handig zijn als je wat actiever bent in de keuken.
– Een blender
Pas als je er eentje hebt, kom je achter het nut van dit keukenapparaat; wel eens gedacht aan het blenderen van je puddingmix? En wat te denken van het hakken en verkruimelen van koek voor een kwarktaartbodem?  En natuurlijk kan je met de blender ook ‘gewoon’ smoothies maken..
– Een oven
In bijna alle keukens vind je een oven. Zit deze er niet in? Dan is de aanschaf ervan geen overbodige luxe. Sommige mensen bakken hun cake in een broodmachine. Dat is ook een optie, maar verwacht niet dat dit gaat lukken met je ovenschotel en croissantjes.
– sinaasappelpers
Deze handige keukenhulp hoort in je keuken inrichting thuis; Veel recepten vragen om wat vers sap. Om verspilling tegen te gaan, is een pers ideaal; hij haalt écht al het sap uit je vrucht. Heerlijk zo’n vers glaasje jus d’orange bij het ontbijt. En qua uiterlijk en gebruikersgemak kun je het zo gek maken als je zelf wilt, van simpele handpers tot ultraluxe pers waar je bijna alleen nog maar naar hoeft te kijken.
– snijplanken
Terugkomend op dat messenblok, is het goed om een set verschillende kleuren planken te hebben, om geuroverdracht te voorkomen en simpelweg vanwege de hygiëne. Let erop dat ze in de vaatwasser kunnen, zodat ze écht schoon worden.Er zijn nog veel meer handige keukenproducten, maar met dit als basis, kun je in elk geval starten. Vergeet je receptenboek niet. Succes!

Previous «
Next »