Geef je witte keuken meer sfeer met deze tips

  • Vanessa
  • mei 13, 2021
  • Comments Off
Geef je witte keuken meer sfeer met deze tips

Veel mensen kiezen voor een witte keuken. Wit oogt heel modern, past bij iedere keukenstijl en is makkelijk te combineren met andere kleuren en materialen. Een nadeel van een witte keuken is dat deze er soms kil en onpersoonlijk uit kan zien. Is dat bij jou ook het geval? Dan is het tijd om daar verandering in te brengen! In deze blogpost delen we een aantal tips om je witte keuken meer sfeer te geven. Met een paar simpele aanpassingen creëer je al een wereld van verschil!

1. Witte keuken meer sfeer geven: verschillende materialen 

Wit hoeft echt niet sfeerloos te zijn. Dit ligt vooral aan het materiaalgebruik. Zo ziet een witte keukentafel van hout er veel gezelliger uit dan eentje van kunststof. Een witte vloer in de keuken kan je doorbreken met een licht vloerkleed met subtiele print. De witte eetkamerstoelen kan je dan weer opfleuren met een paar zachte kussens. Wil je graag een nieuwe keuken kopen? Denk dan goed na over het materiaal van het keukenblad en de keukenkasten.

2. Sfeervolle raamdecoratie

Ook de raamdecoratie speelt een belangrijke rol bij de sfeer in de keuken. In de woon- en slaapkamer is het vanzelfsprekend om gordijnen op te hangen, maar in de keuken wordt raamdecoratie vaak vergeten. En dat terwijl het net bijdraagt aan de huiselijke sfeer! Voor de ramen in de keuken zijn jaloezieën een goede keuze. Deze raamdecoratie bestaat in allerlei materialen en stijlen.

Wil je graag in het witte thema blijven? Kies dan voor witte houten jaloezieën. Als je graag een statement wilt maken, zijn aluminium jaloezieën in een andere kleur wellicht een leuk idee! Als de ramen in je keuken een bijzonder formaat hebben, kan je altijd jaloezieën op maat laten maken.

geef je witte keuken meer sfeer

3. Mooie keukenverlichting

In een witte keuken mag je ook zeker mooie verlichting voorzien. Een functioneel licht boven het aanrecht is ontzettend handig, maar geeft dikwijls niet veel sfeer. Ga daarom op zoek naar sfeerverlichting zoals bijvoorbeeld een mooie hanglamp. Kies voor lampen met een speciaal design of van een luxe materiaal, om je witte keuken meer sfeer te geven. Zo heb je ook meteen een prachtige eyecatcher in de keuken en dat is natuurlijk mooi meegenomen!

meer sfeer in een witte keuken brengen

4. Keukengerei als decoratie

Je kunt ook gebruikmaken van keukengerei, apparatuur en voorraadpotten om je witte keuken meer sfeer te geven. Deze spullen moeten toch een plekje krijgen dus dan kan je ze net zo goed gebruiken ter decoratie. Schaf een mooi ophangsysteem aan voor je keukengerei en zet een houten snijplank of mooie fruitmand in het zicht. Gebruik je dagelijks een koffiezetapparaat of waterkoker? Kies dan voor een stijlvol exemplaar!

5. Planten in de keuken

Tenslotte zijn planten ideaal om de keuken op te fleuren. Planten creëren niet alleen een levendige en gezellige sfeer, maar ze brengen ook meer kleur in het witte geheel. Zet de planten wel in een lichte of witte pot voor een mooi geheel. Je kunt een grote kamerplant op de vloer zetten, maar ook hangplanten of kruidenplanten op de vensterbank zien er ontzettend leuk uit! Hieronder zetten we een aantal planten voor in de keuken op een rijtje. Wat is jouw favoriet?

4 Kamerplanten - Aloe Vera, Monstera, Sansevieria & Koffieplant
Klik hier als je meer wil weten over bovenstaande 4 Kamerplanten – Aloe Vera, Monstera, Sansevieria & Koffieplant
Previous «
Next »