Welke pannen heb je nodig in de keuken?

  • Joey
  • januari 21, 2022
  • Comments Off
deze pannen heb je nodig in de keuken

Tegenwoordig zijn pannen verkrijgbaar in verschillende maten en soorten. Door het ruime aanbod weet je op de duur niet meer welke pannen je wel of niet nodig hebt in de keuken. Ben je al een tijdje op zoek naar de juiste pannen en zie je door de bomen het bos niet meer? Dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel vertellen we welke pannen je nodig hebt in de keuken!

Deze pannen heb je nodig in de keuken!

1. Kookpan

Sta jij iedere dag in de keuken om het avondeten klaar te maken? Dan is de kans groot dat je dikwijls aardappelen, pasta en/of groenten bereid. Etenswaren die je eerst moet koken voordat je het kunt eten. Om aardappelen, pasta, groenten en andere etenswaren aan de kook te brengen, heb je een kookpan nodig. 

Voordat je een kookpan op het vuur zet, vul je deze eerst met water. Zodra het water warm genoeg is, begint het te koken. Je vindt kookpannen in diverse maten. Een handige tip is om kookpannen in verschillende groottes te kopen zodat je altijd de juiste kookpan hebt om het eten aan de kook te brengen. Onderstaande kookpannen sets zijn alvast een aanrader!

BergHOFF GEM Downdraft pannenset
BergHOFF GEM Downdraft pannenset
BK Flow Cool Glas Kookpannenset
BK Flow cool glas kookpannenset
Le Creuset RVS PLUS 5-delige set
Interesse in de 5-delige set van Le Creuset RVS PLUS? Klik dan hier!

Heb je ‘s avonds weinig tijd om te koken of heb je gewoon weinig geduld? Dan kan je een snelkookpan gebruiken in jouw keuken. Met zo’n pan kook je ontzettend snel op hoge temperaturen. Hierdoor duurt het klaarmaken van eten minder lang dan bij standaard kookpannen. Een snelkookpan is vooral handig voor braden, stomen, smoren en ontdooien.

Springlane Roestvrijstalen Snelkookpan
Springlane roestvrijstalen snelkookpan
Tefal Secure5 NEO Snelkookpan
Tefal Secure5 NEO Snelkookpan

2. Koekenpan

Er zijn ook etenswaren die je moet bakken of braden. Denk aan aardappelschijfjes, eieren, vlees of pannenkoeken. Kookpannen zijn dikwijls niet geschikt voor dit soort bereidingen. Wanneer je hier toch een kookpan voor gebruikt, dan heb je binnen de kortste keren een aangebrande pan. Met koekenpannen hoef je hier niet bang voor te zijn. Deze pannen hebben namelijk een antiaanbaklaag. Om deze reden mag een koekenpan zeker niet ontbreken in jouw keuken.

Net als bij kookpannen geldt ook voor koekenpannen dat ze in diverse maten en soorten te vinden zijn. Ook koekenpannen koop je het beste in verschillende groottes. Zo weet je zeker dat je altijd een geschikte pan hebt voor datgene je wilt bakken.

ISENVI Murray 2 delige keramische koekenpannenset
ISENVI Murray 2 delige keramische koekenpannenset
CF Cooking Koekenpannen set
CF cooking koekenpannen set
Westinghouse Koekenpan Inductie
Wil je meer weten over deze Westinghouse inductie koekenpan? Klik dan hier.
Tefal Hard Titanium Koekenpan
Tefal hard titanium koekenpan

3. Braadpan

Je kunt vlees bereiden in een koekenpan, maar hiermee krijg je niet altijd het gewenste resultaat. In een koekenpan loop je namelijk het risico dat het vlees snel droog wordt. Om dit te voorkomen, kan je beter een braadpan gebruiken. In een braadpan schroei je vlees, gevogelte of wild eerst dicht voordat je het laat sudderen. Het belangrijkste voordeel van een braadpan is dat het vlees niet uitdroogt tijdens de bereiding. Daarnaast komt de smaak ook beter tot z’n recht dan bij de bereiding in een koekenpan. 

Extra tip: als je een braadpan gebruikt, doe dan altijd het deksel op de pan wanneer je er in vlees in klaarmaakt!

Daumonet Carême Rouge gietijzeren braadpan
Daumonet Carême Rouge gietijzeren braadpan
BK Fortalit braadpan
BK Fortalit braadpan
Le Creuset Signature Braadpan
Klik hier voor meer info over deze bekende Le Creuset Signature braadpan
MOA Gietijzeren Pan
MOA gietijzeren pan
Imperial Collection Set van 3 Braadpannen
Imperial collection set van 3 braadpannen

4. Steelpan

Tenslotte heb je een steelpan nodig in de keuken. Qua uiterlijk ziet deze pan er anders uit dan een kookpan. Een steelpan heeft geen twee handvatten, maar slechts één steel om hem aan vast te houden. Bovendien zijn steelpannen een stuk kleiner. Daarom is deze pan vooral handig om kleine gerechten voor één of twee personen in klaar te maken. Op die manier hoef je geen grote kookpan te gebruiken en dat scheelt flink wat ruimte in de vaatwasser én in je keukenkast. Ben je dol op sausjes en jus? Ook dan mag een steelpan zeker niet ontbreken in jouw keuken!

Conische Sauspan
Conische sauspan
Westinghouse Performance Serie steelpan
Alles over deze steelpan van Westinghouse Performance vind je hier
Tefal Virtuoso Steelpan
De Virtuoso steelpan van Tefal
Previous «
Next »