Graniet of kwartscomposiet?

  • Keuken
  • juli 1, 2018
  • Comments Off

Volledig in 1 lijn met de trend op ‘keukenblad gebied’ is het ook bij het uitzoeken van een passende vensterbank een van de eerste keuzes die u dient te maken: Ga ik voor natuursteen of voor composiet? Gaat u voor topkwaliteit, dan is dit net zoals bij een keukenblad vaak de keuze tussen graniet of kwartscomposiet. NATUURSTEENvakman.nl is de nr. 1 webshop van Nederland en België voor maatwerk vensterbanken & dorpels en natuurlijk bestelt u dus ook voordelig een graniet vensterbank bij NATUURSTEENvakman.nl. Hier vertellen wij u graag meer over.

Graniet: Oersterk & Stijlvol.  

Graniet staat bekend om de enorme hardheid in combinatie met haar mooie donkere kleur met prachtige korrelige tekeningen. Graniet is een oersterke natuursteen soort en is extreem duurzaam, krasbestendig, hittebestendig, zuurbestendig en stoot- en slijtvast, dus ook erg onderhoudsvriendelijk. Voor de meeste vensterbanken op het gebied van kwaliteit dus veelal een beetje ‘overgekwalificeerd’, maar als u echt voor topkwaliteit gaat, of bewust voor die prachtige look van graniet, zeker het overwegen waard!

Graniet is een stollingsgesteente / dieptegesteente en bestaat voornamelijk uit drie mineralen; veldspaten, mica’s en kwarts, waarbij kwarts met ongeveer 50% het primaire bestandsdeel van graniet betreft. Graniet wordt gevormd door het ondergronds stollen van magma. Door de langzame afkoeling hebben de mineralen de tijd gekregen hebben om kristallen te vormen. De naam graniet komt van het Latijnse Granus, dat staat voor korrel, en verwijst naar het korrelige uiterlijk van graniet. In België komt graniet voor, al is hier het meeste reeds gewonnen en in Nederland komt graniet sporadisch voor in de vorm van zwerfstenen.

En kwartscomposiet dan?

Belangrijk om rekening te houden met het feit dat er twee typen composiet zijn: marmercomposiet en kwartscomposiet. Het verschil hierbij is voornamelijk de specifieke ‘gemalen natuursteensoort’ die gebruikt wordt: gemalen marmer versus gemalen graniet. Kwartscomposiet is dus vergelijkbaar met graniet op het gebied van sterkte, krasbestendigheid, duurzaamheid, etc., met het grote voordeel dat er op het gebied van kleur enorm veel mogelijk is. Wilt u een mooi crèmekleurige vensterbank met de eigenschappen van graniet, dan is kwartscomposiet een mogelijkheid. Marmercomposiet is logischerwijs wat minder sterk en iets krasgevoeliger, maar wel een stuk voordeliger op het gebied van prijs.

Wat uw wensen ook zijn, vensterbanken op maat bij NATUURSTEENvakman worden in eigen beheer vervaardigd, zorgvuldig afgewerkt, snel bezorgd en ook niet onbelangrijk: dit alles voor de beste prijs!

 

Previous «
Next »