Bijna alles wordt beter met een vleugje koffie

  • Keuken
  • maart 22, 2022
  • Comments Off
alles wordt beter met koffie

Laat ons eerlijk zijn: bijna alles wordt beter met koffie. Je ochtend wordt beter zodra je de heerlijke geur van geroosterde koffie ruikt en ook je humeur verbetert aanzienlijk als je net je eerste kopje gedronken hebt. Maar wist je dat er ook andere dingen zijn die beter worden met een vleugje koffie? Denk maar aan bepaalde gerechten of zelfs aan recepten voor schoonheidsproducten. 

Als je er over nadenkt, is koffie een heel veelzijdig product. We genieten massaal van het zwarte goedje. Ons ontbijt is niet compleet zonder een kopje koffie en wanneer we nood hebben aan een snack, dan nemen we vaak een Senseo en een stukje gebak. Maar dat is niet alles waar je koffie voor kan gebruiken. 

De heerlijke geur van koffie

Mensen vinden de geur van koffie geweldig. Het heeft iets huiselijk, iets gezellig. Maar mensen zijn zowat de enige wezens op aarde die houden van de geur van koffie. Dieren vinden deze geur vaak te sterk en lopen er bijgevolg liever van weg.

Graaft de kat van de buren jouw bloemenperk steeds op? Dan kan je wat sterk geurend koffiedik op de grond strooien. De kans is groot dat die lieve Minoes plots niets meer wil weten van jouw prachtig bloemenperk. Bovendien is koffie rijk aan voedingsstoffen die de bodem verrijken. Je planten zullen dus beter groeien met deze extra meststoffen.

Handige schoonheidsproducten

Koffiegruis is een restproduct. Iets wat overblijft nadat we onze koffie hebben gezet en gedronken. Veel mensen gooien het koffiegruis van hun kopje koffie dus weg na gebruik. Nochtans is koffiegruis een goed ingrediënt voor een huisgemaakte scrub voor je huid. 

Voor een koffiescrub combineer je een half kopje grof koffiegruis en een half kopje olie, zoals olijfolie of kokosolie. Voeg daar een beetje citroenzeste aan toe en hop, je hebt je eigen, huisgemaakte scrub. De grove korrels van het koffiegruis verwijderen dode huidcellen en de cafeïne in het gruis maakt je huid een beter strakker. Handig, doeltreffend én ecologisch. 

Lekker bakje troost

Veel dingen worden beter met een beetje koffie, maar niets is zo goed als een vers gezet kopje Segafredo en een praatje. Gebruik koffie dus in de keuken, in de tuin of als schoonheidsproduct, maar vergeet vooral niet om zo nu en dan de tijd te nemen om jezelf te verwennen met een vers kopje troost. Serveer je daarbij gebak, kies dan gebak dat beter wordt met een vleugje koffie, zoals tiramisu of donkere chocoladetaart. Probeer maar eens uit, je proeft écht het verschil. 

Previous «
Next »