Keuken inrichten: dit zijn de 5 grootste fouten

  • Vanessa
  • april 6, 2022
  • Comments Off
een Keuken inrichten

Ga je aan de slag met een nieuwe keuken? Dan stel je je niet alleen de vraag welke stijl keuken je wilt, maar ook hoe je je keuken gaat inrichten. Een goede keukeninrichting is namelijk belangrijk aangezien deze erg praktisch moet zijn. Het laatste wat je wilt is fouten maken waardoor je koken geen fijn klusje meer vindt. Om je een handje te helpen, delen we hieronder de vijf grootste fouten bij het inrichten van een keuken. Zo weet jij straks prima waar je op moet letten en kan je optimaal genieten van je nieuwe keuken!

1. Keuken inrichten: voldoende ruimte

Denk eens goed na over hoe je de ruimte in je keuken wilt indelen. Want ook al heb je een grote keuken, toch kan de ruimte klein aanvoelen. Heb je een keukeneiland? Zorg dan dat je voldoende loopruimte hebt. Houd ook rekening met hoeveel mensen er in je woning zijn en of die veel gebruikmaken van de keuken.

2. Keukenkasten

De vorige tip geldt ook voor keukenkasten, planken en andere opbergruimtes in je keuken.  Open planken geven je keuken een ruime uitstraling, terwijl een rij keukenkasten je al snel in de weg zitten. Let ook op welke hoogte je ze wilt hangen als je zelf niet zo groot bent. Het zou natuurlijk vervelend zijn als je een van de grootste fouten in je keukeninrichting maakt en je er telkens een krukje bij moet nemen om aan de kasten te kunnen.

3. Kies alleen wat je echt nodig hebt

Ben jij niet zo’n keukenprins(es)? Dat is helemaal niet erg, maar dan is het ook niet nodig om de nieuwste snufjes in huis te halen wat betreft keukenapparaten. Het is immers zonde om honderden euro’s uit te geven aan een design blender die vervolgens ongebruikt op je aanrecht blijft staan. Dan kan je beter één van deze dingen op je aanrecht zetten ter decoratie! 

4. Keukeneiland of niet?

We hadden het hierboven al even over een keukeneiland. Denk goed na of je wel of niet voor een keukeneiland gaat. Als je een kleine keuken hebt, dan is hier wellicht geen ruimte voor. Je moet immers nog genoeg ruimte hebben om rond te lopen. Stel jezelf ook de vraag of je wel écht een keukeneiland nodig hebt. Het is immers de bedoeling dat je er dikwijls gebruik van gaat maken, eenmaal het er staat. Het kan bijvoorbeeld dat je straks vooral aan het aanrecht staat te koken en je eiland er voor de sier bij staat. Dat zou best zonde zijn aangezien een keukeneiland een flinke investering is. 

Keuken inrichten

5. Verlichting in de keuken

Tenslotte is het belangrijk om goede verlichting in de keuken te hebben. Slechte verlichting zorgt ervoor dat je keuken er niet uitziet zoals je het voor ogen had. Bovendien is het ook gevaarlijk als je aan het koken bent, zeker als je scherpe messen gebruikt. Let erop dat er genoeg daglicht in de keuken is en koop goede verlichting zodat je veilig een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten!

Previous «
Next »